Avioanele F-35B de la bordul USS America au efectuat misiuni în Marea Filipine

Eduard Pascu |
Data publicării:

US Marine Corps a prezentat imagini video în care sunt prezentate avioane F-35B care decolează de pe nava de atac amfibie USS America (LHA 6) care se află în Marea Filipine, transmite Defence Blog.

Piloții de pe nava de atac amfibie USS America (LHA 6) au efectuat operațiuni de zbor cu aeronavele F-35B Lightning II care sunt alocate celei de-a 31-a unități Marine Medium Tiltrotor Squadron (VMM) 265.

Nava USS America face parte din American Expeditionary Strike Group și operează în zona de responsabilitate a Flotei a 7-a în Indo-Pacific.

F-35B Lightning II este varianta US Marine Corps și dispune de un ventilator de ridicare vertical și o duză a motorului cu pivotare pentru a oferi o aterizare verticală și o capacitate scurtă de decolare. F-35B au înlocuit avioanele AV-8B Harrier II din inventarul US Marine Corps.

Misiunea F-35 este să atace și să distrugă țintele de suprafață, să intercepteze și să distrugă aeronavele inamice, să ofere suport electronic de război și să ofere conexiuni ale rețelei pe întregul spectru de operațiuni de luptă. Are o capacitate autonomă de a atinge o gamă largă de ținte în mișcare sau fixe, fie ziua, fie noaptea, cât și în condiții meteorologice nefavorabile. Aceste ținte includ amenințările aeriene și la sol, precum și unitățile de suprafață inamice pe mare și rachetele de croazieră anti-navă sau de atac terestru și pot completa întregul lanț de atac fără a se baza pe surse externe, folosind informații oferite de sistemele sale de bord sau alte avioane F-35.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel