Avioanele F-35 ale Norvegiei, exerciţiu comun cu bombardierele americane B-2

S.I. Catalin / 19 Martie 2020 / 12:09
Trei avioane F-35 norvegieni care zboară împreună cu bombardierul strategic B-2
Trei avioane F-35 norvegieni care zboară împreună cu bombardierul strategic B-2

Două bombardiere americane B-2A ale Forțelor Aeriene SUA au efectuat, în această săptămână, un exerciţiu comun cu trei avioane de vânătoare norvegiene F-35, în spaţiul aerian al Islandei şi al Atlanticul de Nord.

La mai puțin de o săptămână după ce două avioane de vânătoare F-35 ale Forţele Aeriene Regale Norvegiene au interceptat şi excortat două avioane rusești de recunoaștere maritimă și pentru război anti-submarin Tu-142 și un avion de vânătoare MiG-31 care zburau în spațiul aerian internațional la sud de așa-numita zonă GIUK, trei avioane de vânătoare norvegiene F-35 au efectuat un exerciţiu de antrenament cu două bombardiere americane B-2A.

Cele două bombardiere ale Forțelor Aeriene SUA, care au decolat de la baza aeriană Fairford din Anglia, s-au întâlnit în spaţiul aerian al Islandei cu trei avioane F-35 norvegieni, potrivit The Barents Observer.

În prezent, Norvegia are patru avioane F-35 dislocate la baza aeriană de la Keflavik, Islanda, pe care le foloseşte în misiunea NATO de Poliție Aeriană în Islanda (PIA).

Exerciţiul a avut loc în spaţiul aerian al Islandei și în spațiul aerian internațional din Atlanticul de Nord, fiind pentru prima dată când aeronavele F-35 ale Forţele Aeriene Regale Norvegiene zboară împreună cu bombardierele americane B-2A.

„Acesta a fost într-adevăr un moment special", a spun Sigurd Tonning-Olsen, purtătorul de cuvânt al bazei aeriene Keflavik din Islanda, precizând că, ''piloții au fost foarte încântați" de această experienţa.

Tonning-Olsen a precizat că F-35-urile norvegiene au fost în aer aproximativ o oră și jumătate, dintre care aproximativ 30 - 45 de minute a durat exerciţiul comun cu B-2-urile americane.

Contribuția Norvegiei la Poliția Aeriană din Islanda a început la sfârșitul lunii februarie și se încheie la sfârșitul acestei săptămâni.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy