Avioanele F-35 ale Norvegiei, exerciţiu comun cu bombardierele americane B-2

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Trei avioane F-35 norvegieni care zboară împreună cu bombardierul strategic B-2
Trei avioane F-35 norvegieni care zboară împreună cu bombardierul strategic B-2

Două bombardiere americane B-2A ale Forțelor Aeriene SUA au efectuat, în această săptămână, un exerciţiu comun cu trei avioane de vânătoare norvegiene F-35, în spaţiul aerian al Islandei şi al Atlanticul de Nord.

La mai puțin de o săptămână după ce două avioane de vânătoare F-35 ale Forţele Aeriene Regale Norvegiene au interceptat şi excortat două avioane rusești de recunoaștere maritimă și pentru război anti-submarin Tu-142 și un avion de vânătoare MiG-31 care zburau în spațiul aerian internațional la sud de așa-numita zonă GIUK, trei avioane de vânătoare norvegiene F-35 au efectuat un exerciţiu de antrenament cu două bombardiere americane B-2A.

Cele două bombardiere ale Forțelor Aeriene SUA, care au decolat de la baza aeriană Fairford din Anglia, s-au întâlnit în spaţiul aerian al Islandei cu trei avioane F-35 norvegieni, potrivit The Barents Observer.

În prezent, Norvegia are patru avioane F-35 dislocate la baza aeriană de la Keflavik, Islanda, pe care le foloseşte în misiunea NATO de Poliție Aeriană în Islanda (PIA).

Exerciţiul a avut loc în spaţiul aerian al Islandei și în spațiul aerian internațional din Atlanticul de Nord, fiind pentru prima dată când aeronavele F-35 ale Forţele Aeriene Regale Norvegiene zboară împreună cu bombardierele americane B-2A.

„Acesta a fost într-adevăr un moment special", a spun Sigurd Tonning-Olsen, purtătorul de cuvânt al bazei aeriene Keflavik din Islanda, precizând că, ''piloții au fost foarte încântați" de această experienţa.

Tonning-Olsen a precizat că F-35-urile norvegiene au fost în aer aproximativ o oră și jumătate, dintre care aproximativ 30 - 45 de minute a durat exerciţiul comun cu B-2-urile americane.

Contribuția Norvegiei la Poliția Aeriană din Islanda a început la sfârșitul lunii februarie și se încheie la sfârșitul acestei săptămâni.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel