Avioanele F-35 israeliene vor participa pentru prima dată la exerciții comune în afara țării

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Pe 18 ianuarie, cotidianul israelian "Maariv", citat de site-ul "i24NEWS", a relatat că șase avioane israeliene de tipul F-35 vor ateriza pentru prima dată în afara granițelor Israelului, pentru a participa la exerciții militare internaționale în Italia.

Armata israeliană a susținut că exercițiile au ca scop consolidarea cooperării și legăturilor dintre Forțele Aeriene Israeliene și cele italiene și de a desfășura antrenamente într-un raion necunoscut, care testează capacitatea de a disloca avioane stealth și sistemele necesare.

Armata israeliană desfășoară în mod continuu exerciții cu alte tipuri de aeronave în afara Israelului. Dislocarea de avioane stealth, care se desfășoară pentru prima dată, în Italia, necesită pregătiri diverse și complexe atât din partea Forțelor Aeriene Israeliene, cât și din partea personalului tehnic al bazei militare italiene care va găzdui aceste exerciții.

Un înalt oficial al Forțelor Aeriene Israeliene a declarat că experiența operațională pe care au dobândit-o piloții de pe avioanele stealth în ultimii ani, în diferite activități operaționale din Orientul Mijlociu, a făcut ca multe armate străine să dorească să învețe din practica israeliană.

În septembrie 2021, în Israel va avea loc un exercițiu militar la care vor participa avioane F35 ale Forțelor Aeriene Italiene. La exerciții ar urma să participe și avioane americane, franceze, germane și, probabil, indiene.

Conducerea Forțelor Aeriene Israeliene încurajează organizarea exercițiilor comune cu participarea forțelor performante străine, considerată un element cheie în dezvoltarea și întărirea trupelor proprii pentru a face față amenințărilor în timp real.

Până în prezent nu au fost obținute informații privind perioada și baza aeriană italiană care va găzdui aceste exerciții.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel