Avioane F-35 ale SUA se alătură Israelului la cel mai mare exerciţiu multinaţional cu aeronave de generaţia a V-a, desfăşurat în Italia

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Avioane F-35B Lightning II. Sursa Foto: US Mission to NATO
Avioane F-35B Lightning II. Sursa Foto: US Mission to NATO

Falcon Strike 21 este un amplu exerciţiu aerian multinațional de antrenament condus de Forțele Aeriene Italiene. Exerciţiu a început la baza aeriană Amendola, Italia, pe 7 iunie.

DefenseRomania a relatat în urmă cu două zile că aeronave de luptă stealth F-35, aparținând SUA, Italiei, Marii Britanii și Israelului, vor participa la ediția din acest an a exercițiului Falcon Strike 21. În acest scop, Forțele Aeriene Israeliene (IAF) au dislocat pe teritoriul Italiei șase aeronave F-35.

 

Statele Unite urmează să se alăture exercițiului Falcon Strike 21


Falcon Strike 21 este un exercițiu multinațional, la care participă subunități de aviație din SUA, Israel, Italia și Regatul Unit, în scopul integrării aeronavelor de luptă de generația a 4-a și a 5-a într-o grupare de lovire de mare putere.

Exerciţiul urmăreşte creșterea nivelul de cooperare logistică pentru avioanele F-35 şi  creşterea gradului de interoperabilitate a forțelor aeriene aliate și partenere în timpul operațiunilor comune.

 

La exercițiului Falcon Strike 21 vor participa următoarele tipuri de aeronave:

 

Avioanele US-F-35A Lightning II și F-16C Fighting Falcon Falcon; US Marine Corps F-35B Lightning II;

Avioane Royal Air Force F-35B Lightning II;

Forțele Aeriene Italiene participa cu F-35A și F-35B Lightning II, Gulfstream G550, F-2000 Eurofighter Typhoon, Panavia Tornado, aeronave AMX Internaţional, aeronave Alenia Aermacci T-346 și aeronave MQ-1 Predator

Forțele Aeriene Israeliene (IAF) participă cu avioane F-35I Adir și avioane Gulfstream G550.

Pe lângă îmbunătățirea pregătirii pentru luptă și consolidarea legăturilor dintre aliați și parteneri, Falcon Strike 21 oferă participanților posibilitatea de a dezvolta capabilități în planificarea și desfășurarea de operațiuni aeriene complexe într-un mediu multinațional, ceea ce duce la un nivel avansat de instruire pentru toți participanții. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel