Exercițiul Falcon Strike 21 | Forțele Aeriene Israeliene au dislocat șase aeronave F-35 pe teritoriul Italiei

Gheorghiță Orjanu |
Data publicării:
Forțele Aeriene Israeliene au dislocat șase aeronave F-35 pe teritoriul Italiei. Sursa Foto: Israel Air Force
Forțele Aeriene Israeliene au dislocat șase aeronave F-35 pe teritoriul Italiei. Sursa Foto: Israel Air Force

Aeronave de luptă stealth F-35, aparținând SUA, Italiei, Marii Britanii și Israelului, vor participa la ediția din acest an a exercițiului Falcon Strike 21. În acest scop, Forțele Aeriene Israeliene (IAF) au dislocat pe teritoriul Italiei șase aeronave F-35.

Potrivit unui ofițer superior al IAF, citat de publicația ”Times of Israel”, exercițiul va ajuta la pregătirea piloților israelieni pentru a folosi F-35 împotriva Iranului. „Iranul este în centrul atenției noastre”, a declarat ofițerul superior, sub protecția anonimatului.

Falcon Strike 21 este un exercițiu multinațional, la care participă subunități de aviație din SUA, Israel, Italia și Regatul Unit, în scopul integrării aeronavelor de luptă de generația a 4-a și a 5-a într-o grupare de lovire de mare putere.

Activitățile se vor desfășura la baza aeriană Amendola din Italia, în perioada 7-15 iunie 2021, iar participarea este una de amploare.

Alături de aparatele F-35, în exercițiu sunt implicate avioane de vânătoare americane F-16, un avion de cercetare „Eitam” și două avioane de realimentare din partea Israelului, două avioane de realimentare ale Forțelor Aeriene Italiene și un avion britanic de realimentare.

Gruparea aeriană de lovire se va confrunta cu o flotă de aeronave italiene, care va acționa ca o „echipă roșie”, simulând o forță aeriană inamică, formată din Eurofighter Typhoon, avioane de vânătoare AMX International, Panavia Tornados, drone Predator și elicoptere Bel Augusta.

La exercițiu, care va avea loc atât pe teritoriul italian, cât și în Marea Mediterană, va participa și portavionul britanic HMS Queen Elizabeth.

Potrivit ofițerului IAF, un număr mare de baterii rachete sol-aer vor fi utilizate împotriva aeronavelor F-35, pentru a crea o „atmosferă plină de amenințări”.

Avioanele de luptă israeliene vor face câte două ieșiri în fiecare zi. În prima, vor zbura cu aeronave americane, în timp ce în doua vor opera împreună cu forțele aeriene britanice și italiene.

În timpul exercițiului, piloții israelieni vor simula atacuri asupra unor ținte din spatele liniilor adverse, sprijin apropiat la sol (close air support - CAS) al trupelor proprii și lupte aeriene cu aviația inamică (aerial dogfights).

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel