Avioanele de vânătoare Typhoon ale RAF au interceptat bombardiere rusești Tu-142

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Forțele Aeriene Regale Britanice (RAF) au ridicat de la sol avioanele de vânătoare Eurofighter Typhoon pentru a intercepta două avioane de cercetare maritimă și luptă antisubmarin Tu-142 (codificare NATO: ”Bear F/J”)  care se apropiau de spațiul aerian al Marii Britanii, potrivit mai multor rapoarte mass-media.

Pe 28 noiembrie, RAF a anunțat că avioanele de vânătoare Typhoon au fost ridicate de la sol pentru a intercepta mai multe avioane militare rusești care operau în spațiul aerian internațional din apropierea spațiului aerian al Regatului Unit.

Forțele Aeriene Regale Britanice au declarat într-un comunicat de presă ca avioanele Typhoon au decolat, sâmbătă dimineață, de la baza RAF Lossiemouth, iar la scurt timp li s-a alăturat o aeronavă de realimentare Airbus Voyager (varianta militară modificată a Airbus A330) de la baza RAF Brize Norton.

De asemenea, RAF a menționat că două avioane ruseşti de cercetare maritimă Tu-142 Bear F au fost interceptate. Aceste aeronave sunt utilizate în misiuni de luptă anti-submarin și de cercetare maritimă. Este esențial ca zborurile acestor aeronave să fie atent monitorizate atunci când operează în apropierea spațiului aerian al Marii Britanii.

În comunicatul de presă se mai precizează că zborurile pe care Forţele Aeriene Ruse le efectuează cu aceste aeronave în apropiere de spaţiul aerian al Marii Britanii, pot reprezenta un pericol pentru alți operatori aerieni, deoarece de multe ori aceste aeronave zboară cu transponderele oprite.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel