Avioane ale SUA și IDF au vizat ”infrastructura teroristă” Siria / Hamas susține că a distrus 25 de vehicule militare israeliene

Ciprian Dumitrache |
Data actualizării: | Data publicării:
F-35 Lightning II israelian. Foto: Lockheed Martin
F-35 Lightning II israelian. Foto: Lockheed Martin

Avioanele de război israeliene au vizat „infrastructura teroristă” din Siria după atacul din Siria asupra Golanului anexat, a anunțat armata israeliană.

Ca răspuns la atacul de ieri (sâmbătă) asupra Înălțimilor Golan, avioanele de război au lovit infrastructurile teroriste din Siria, a declarat armata israeliană într-un comunicat, citat de El Pais.

Sâmbătă, armata israeliană a anunțat că două rachete lansate din Siria au lovit zonele nelocuite ale Înălțimilor Golan. Armata israeliană a efectuat deja o lovitură asupra Siriei vineri, după ce o dronă din Siria s-a prăbușit într-o școală din Eilat, sudul Israelului.

La rândul său, președintele Biden a ordonat personal o acțiune îndreptată împotriva țintelor iraniene din Siria. Astfel, Forțele Aeriene americane au atacat, duminică, ținte iraniene din estul Siriei

Atacurile aeriene ale SUA, care au vizat un centru de antrenament și o ascunzătoare de militanți din estul Siriei, au fost al treilea astfel de atac din 26 octombrie. 

Lloyd Austin, a declarat că loviturile au vizat o unitate de antrenament din apropierea orașului Albu Kamal și o casă conspirativă din apropierea orașului Mayadeen, din apropierea graniței cu Irakul, scrie Reuters.

În ultimele săptămâni, trupele SUA și ale coaliției au fost atacate de cel puțin 40 de ori în Irak și Siria de forțele susținute de Iran.

Statele Unite au aproximativ 900 de militari în Siria și 2.500 în Irak.

 

Hamas susține că a distrus 25 de vehicule militare israeliene în ultimele 48 de ore

 

Aripa militară a grupării Hamas a declarat sâmbătă că luptătorii săi au lovit 25 de vehicule militare israeliene în ultimele 48 de ore în Fâșia Gaza. 

Purtătorul de cuvânt al Brigăzii Al-Qassam, Abu Obeida, a declarat într-un mesaj înregistrat că de la începutul operațiunii terestre a Israelului în Gaza, pe 27 octombrie, luptătorii au „distrus peste 160 de vehicule militare israeliene, complet sau parțial”, inclusiv 25 în ultimele 48 de ore, relatează AA.

 

Amenințările din nordul Israelului

 

Schimburile repetate de focuri au loc la granița dintre Israel și Liban, unde este activă mișcarea șiită libaneză Hezbollah.

Din această cauză, Israelul a emis sâmbătă seara un avertisment sever către Hezbollah să nu „se joace cu focul” și a spus că capitala Libanului, Beirut, ar putea suferi soarta Gazei.

Fostul general israelian Yossi Kuperwasser, care a fost șeful diviziei de analiză a informațiilor IDF, consideră că „escaladarea pe frontul din Liban are loc într-o manieră controlată”.

„Dar pe măsură ce Israelul se infiltrează în orașul Gaza , vom vedea mai multe confruntări războinice la granița cu Liban”, a spus el, joi, la o conferință pentru jurnaliștii străini la Ierusalim. În opinia sa, „nici Israelul și nici Hezbollah nu par dispuse să se lanseze într-un război la scară largă”, ca în 2006.

Pe frontul de nord operează și alți actori.

Este vorba de milițiile palestiniene exilate în Liban, afiliate atât Hamas, cât și partidului naționalist (preponderent laic) Fatah.

Din Siria, la granița cu Înălțimile Golan (platoul sirian ocupat de Israel din 1967), joacă un rol și Forța Quds, forța expediționară a Gărzii Revoluționare Islamice Iraniene.

Mai departe, milițiile șiite din Irak atacă și bazele din care Statele Unite își protejează aliații din Orientul Mijlociu, precum Israelul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel