Avioane siriene și rusești au executat 54 de atacuri aeriene în 24 de ore

Nicolae Iordan |
Data publicării:

Pe 4 februarie, avioane de luptă siriene și rusești au executat nu mai puțin de 54 de atacuri aeriene asupra pozițiilor organizației teroriste Stat Islamic (ISIS) din în deșertul sirian.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a informat (05.02.2021) că, în ultimele 24 de ore, numărul raidurilor rusești a ajuns la 50, în timp ce armata siriană a efectuat patru, toate vizând poziții ale ISIS din deșertul sirian.

Raidurile aeriene au fost executate pe fondul unor atacuri și ambuscade ale ISIS în zonă.

ISIS a executat un atac surpriză asupra pozițiilor armatei siriene din vecinătatea câmpului petrolier Al-Taym, la sud de orașul Deir Ezzor. Au circulat informații că de ambele părți s-au înregistrat victime.

Anterior, OSDO a informat ca lupte violente au fost semnalate pe mai multe axe ale triunghiului Alep-Hama-Raqqa din deșertul sirian între ISIS, pe de o parte, și armata siriană și milițiile loiale regimului de la Damasc, pe de altă parte.

OSDO a precizat că ISIS a executat un atac surpriză asupra armatei siriene la est de Hama, soldat cu uciderea a 19 militari și luptători din milițiile pro-regim, 11 dintre aceștia aparținând Brigăzii Baqir.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel