Avioane rusești, manevre periculoase deasupra distrugătorului britanic HMS Duncan

Tudor Curtifan / 26 noi 2018 / 19:17
HMS Duncan
HMS Duncan

O navă militară britanică din flota Royal Navy s-a confruntat cu ''ostilitatea deschisă'' a forţelor aeriene ruse în luna mai, a anunțat azi ministrul britanic al Apărării, Gavin Williamson.

Incidentul a avut loc în timpul unei misiuni în Marea Neagră în luna mai, când 17 avioane de vânătoare ruseşti au efectuat manevre periculoase în apropierea distrugătorului britanic.

Imagini ale întâlnirii avioanelor ruseşti cu distrugătorul HMS Duncan, care conducea un grup de nave ale NATO în Marea Neagră, au fost incluse într-un documentar cu patru episoade despre flotila de distrugătoare britanice Type 45 care este difuzat începând de luni de postul Channel 5.

Se poate vedea astfel cum avioanele ruseşti zboară în cercuri în jurul navei britanice înainte de a reveni în spaţiul aerian rus. De asemenea, unul dintre piloţii ruşi a transmis echipajului navei HMS Duncan un mesaj în care spune ''Good luck, guys' (n.r. - succes, băieți!), mai menţionează agenţia Press Association, fără să explice însă prin ce modalitate a fost transmis acest mesaj interpretat de militarii de pe nava britanică drept o ameninţare.

Nava HMS Duncan ''s-a confruntat cu ostilitatea deschisă a Rusiei în Marea Neagră, în timp ce avioane o hărţuiau zburând deasupra ei şi era urmărită de nave ruse de spionaj'', spune Gavin Williamson.

Anterior apariţiei avioanelor ruseşti, de pe distrugătorul HMS Duncan decolase un elicopter Merlin Mk2 pentru interceptarea unui avion de recunoaştere rusesc observat pe radar.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy