Avioane rusești, interceptate în România. Bogdan Chirieac: E un joc militaro-diplomatic

Darius Muresan |
Data publicării:
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Analistul de politică externă Bogdan Chirieac a comentat intrarea în spațiul românesc a avioanelor rusești.

Într-o intervenție la România TV, Bogdan Chirieac a declarat că aceste episoade sunt jocuri ”politico-diplomatice”, dar nu există niciun motiv de îngrijorare pentru România, Federația Rusă testând capacitatea de reacție a NATO.

„E un joc militaro-diplomatic în care aviația rusă testează în permanență granițele NATO. Întâmplător ele se suprapun acum cu granițele României iar Rusia testează capacitatea de reacție. Dar asta nu înseamnă că Rusia va bombarda România sau va ataca avioane civile. Nu se va întâmpla așa ceva. În momentul acesta România nu are suficientă capacitate de apărare, dar e și problema NATO nu doar a României”, a declarat analistul.

Amintim că, în urmă cu doar câteva zile, comandorul Chris Ball, șeful escadrei britanice de la baza aeriană Mihail Kogălniceanu a precizat că un avion de supraveghere rus a fost interceptat în spațiul aerian al României. Iar înaltul militar britanic a adăugat că nu a fost doar un episod singular.

Astăzi, ministrul Mihai Fifor a confirmat și el incidentele: 

"Am să repet ce am spus în urmă cu ceva vreme într-un interviu. Sunt frecvente aceste intrări în spaţiul aerian român din partea unor aparate de zbor ale Federaţiei Ruse. Procedurile sunt standard, sunt proceduri NATO, pentru că România realizează apărarea spaţiului aerian NATO şi este firesc să facă lucrul acesta. Sunt proceduri standard, respectiv se ridică aparatele care realizează poliţia aeriană şi se trece la proceduri specifice”, a precizat ministrul.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel