Avioane rusești de vânătoare-interceptare de tip MiG-31 au simulat lupta aeriană în stratosferă

Ionel Copcea / 06 oct 2020 / 09:36

Serviciul de presă al Flotei ruse din Oceanul Pacific a informat, pe 06.10.2020, că avioane de vânătoare-interceptare MiG-31 ale Aviației navale au desfășurat lupta aeriană în stratosferă, cu o aeronavă care a pătruns ilegal în spațiul aerian al Federației Ruse.

“Potrivit scenariului exercițiului, rolul adversarului a fost jucat de un avion MiG-31 aparținând regimentului de aviație mixtă din cadrul Trupelor și Forțelor din Nord-Estul Federației Ruse, care, atingând viteza supersonică, la o altitudine de 20.000 de metri, a simulat intrarea în spațiul aerian rusesc”, se arată în comunicatul de presă.

Pentru interceptarea țintei aeriene, a fost ridicat în aer un alt avion MiG-31. Acesta a primit misiunea de a descoperi aeronava adversă în mod independent, fără dirijarea mijloacelor terestre de apărare antiaeriană. După descoperirea avionului, piloții au efectuat lansări electronice de rachete aer-aer, cu rază lungă de acțiune.

În total, în timpul schimbului de zbor, piloții avioanelor MiG-31 au efectuat patru ieșiri în stratosferă.

Comentariul autorului: Aeronavele participante la exercițiu aparțin Regimentului 317 Aviație Mixtă - Elizovo al Aviație navale a Flotei ruse din Oceanul Pacific. În compunerea regimentului, se află o escadrilă de aviație de vânătoare dotată cu 12 avioane de tip MiG-31 (în versiunile DM și BM).

Postul de televiziune Zvezda a prezentat un material video cu zborurile de antrenament efectuate în stratosferă de avioanele de vânătoare-interceptare MiG-31. Din analiza materialului rezultă că la activități au participat aeronavele cu numerele de bordaj 24 și 31 albastre (numere de înregistrare RF-19091 și RF-33798).

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy