Avioane rusești de vânătoare-interceptare de tip MiG-31 au simulat lupta aeriană în stratosferă

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Serviciul de presă al Flotei ruse din Oceanul Pacific a informat, pe 06.10.2020, că avioane de vânătoare-interceptare MiG-31 ale Aviației navale au desfășurat lupta aeriană în stratosferă, cu o aeronavă care a pătruns ilegal în spațiul aerian al Federației Ruse.

“Potrivit scenariului exercițiului, rolul adversarului a fost jucat de un avion MiG-31 aparținând regimentului de aviație mixtă din cadrul Trupelor și Forțelor din Nord-Estul Federației Ruse, care, atingând viteza supersonică, la o altitudine de 20.000 de metri, a simulat intrarea în spațiul aerian rusesc”, se arată în comunicatul de presă.

Pentru interceptarea țintei aeriene, a fost ridicat în aer un alt avion MiG-31. Acesta a primit misiunea de a descoperi aeronava adversă în mod independent, fără dirijarea mijloacelor terestre de apărare antiaeriană. După descoperirea avionului, piloții au efectuat lansări electronice de rachete aer-aer, cu rază lungă de acțiune.

În total, în timpul schimbului de zbor, piloții avioanelor MiG-31 au efectuat patru ieșiri în stratosferă.

Comentariul autorului: Aeronavele participante la exercițiu aparțin Regimentului 317 Aviație Mixtă - Elizovo al Aviație navale a Flotei ruse din Oceanul Pacific. În compunerea regimentului, se află o escadrilă de aviație de vânătoare dotată cu 12 avioane de tip MiG-31 (în versiunile DM și BM).

Postul de televiziune Zvezda a prezentat un material video cu zborurile de antrenament efectuate în stratosferă de avioanele de vânătoare-interceptare MiG-31. Din analiza materialului rezultă că la activități au participat aeronavele cu numerele de bordaj 24 și 31 albastre (numere de înregistrare RF-19091 și RF-33798).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel