Avioane neidentificate ar fi lansat rachete către Baza Aeriană rusă de la Hmeimim

Darius Muresan / 21 feb 2020 / 18:28
Baza aeriană rusă Hmeimim din Siria, sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia
Baza aeriană rusă Hmeimim din Siria, sursă foto: Ministerul Apărării din Rusia

Televiziunea siriană a raportat că orașul Jebla, situat la doar un kilometru de baza militară rusă Hmeimim, a fost ținta mai multor atacuri cu rachete.

Informația a fost preluată de mai multe site-uri de specialitate din Rusia. Atacurile ar fi fost lansate cel mai probabil de către avioane de vânătoare din Marea Mediterană.

Pe lângă orașul Jebla, rachete aer-sol ar fi fost lansate și către baza militară rusă Hmeimim.

Materialele televiziunii siriene nu precizează cine ar fi lansat atacurile din jurul orașului Jebla, situat în provincia siriană Latakia. Cei de la Topwar, care citează tot televiziunea siriană, precizează că atacurile ar fi fost lansate din Marea Mediterană iar până în prezent nu există date certe despre atacurile care au avut loc, însă cel mai probabil rachetele au fost lansate de către avioane de vânătoare.

Nu se precizează totodată nici dacă acestea și-au atins țintele sau au fost interceptate toate.

Amintim că nu ar fi prima oară când Baza Aeriană Hmeimim este atacată cu rachete. Astfel de incidente sunt foarte dese, dar majoritatea rachetelor sunt lansate asupra bazei de drone și sunt interceptate de sistemele ruse și siriene.

Războiul din Siria a început în 2011 după reprimarea manifestaţiilor prodemocraţie de către regim, complicându-se odată cu implicarea puterilor străine şi a grupărilor jihadiste. Rusia îl susține în Siria pe președintele Bashar al-Assad.

 
 

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy