Avioane F-35, folosite ca senzori pentru lansatoarele de rachete de la sol

Eduard Pascu / 22 ian 2020 / 17:51

Mai multe avioane F-35 au fost folosite în cadrul unui test pentru a detecta, localiza, identifica amenițări aeriene care, ulterior au fost distruse de lansatoarele de rachete de la sol, transmite defence blog. 

Exercițiul a avut loc la sfârșitul lunii decembrie în poligonul White Sands Missile Range, New Mexico, anunță Lockheed Martin. Testul a marcat prima dată când avioanele F-35 au fost folosite ca senzori, iar tragerile s-au efectuat cu muniție reală, împotriva mai multor ținte aeriene.

"Conectarea avioanelor F-35 prin intermediul Multifunction Advanced Data Link (MADL) la Integrated Air and Missile Battle Command System (IBCS) a oferit o conștientizare situațională îmbunătățită și date privind tipurile de arme ce trebuie folosite pentru a angaja ținte aeriene. Acest test a validat capacitatea F-35 de a servi ca senzor aerian și de a extinde gama de interceptori critici integrați în domeniul aerului și anti-rachetă”,  a declarat Greg Ulmer, Lockheed Martin vicepreședinte și director general al programului F-35.

„Acest test reprezintă un punct de reper major pentru operațiunile pe mai multe domenii, prin folosirea activelor aeriene pentru a detecta și urmări amenințările care pot fi apoi combătute cu echipamente de la sol. Acest lucru demonstrează o capacitate extraordinară de a învinge amenințările care sunt camuflate pe teren sau dincolo de capabilitățile de detecție a senzorilor de la sol din cauza terenului și curburii pământului", a declarat Jay Pitman, vicepreședinte la Lockheed Martin Missiles și Fire Control.

Acest test este cel mai recent dintr-o serie de activități de succes pentru a demonstra rolul avionului F-35 ca element-cheie al forței comune.

Vezi și: DARPA, contract cu Lockheed Martin pentru dezvoltarea armelor hipersonice ale armatei Statelor Unite

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy