Avioane F-35, folosite ca senzori pentru lansatoarele de rachete de la sol

Eduard Pascu |
Data publicării:

Mai multe avioane F-35 au fost folosite în cadrul unui test pentru a detecta, localiza, identifica amenițări aeriene care, ulterior au fost distruse de lansatoarele de rachete de la sol, transmite defence blog. 

Exercițiul a avut loc la sfârșitul lunii decembrie în poligonul White Sands Missile Range, New Mexico, anunță Lockheed Martin. Testul a marcat prima dată când avioanele F-35 au fost folosite ca senzori, iar tragerile s-au efectuat cu muniție reală, împotriva mai multor ținte aeriene.

"Conectarea avioanelor F-35 prin intermediul Multifunction Advanced Data Link (MADL) la Integrated Air and Missile Battle Command System (IBCS) a oferit o conștientizare situațională îmbunătățită și date privind tipurile de arme ce trebuie folosite pentru a angaja ținte aeriene. Acest test a validat capacitatea F-35 de a servi ca senzor aerian și de a extinde gama de interceptori critici integrați în domeniul aerului și anti-rachetă”,  a declarat Greg Ulmer, Lockheed Martin vicepreședinte și director general al programului F-35.

„Acest test reprezintă un punct de reper major pentru operațiunile pe mai multe domenii, prin folosirea activelor aeriene pentru a detecta și urmări amenințările care pot fi apoi combătute cu echipamente de la sol. Acest lucru demonstrează o capacitate extraordinară de a învinge amenințările care sunt camuflate pe teren sau dincolo de capabilitățile de detecție a senzorilor de la sol din cauza terenului și curburii pământului", a declarat Jay Pitman, vicepreședinte la Lockheed Martin Missiles și Fire Control.

Acest test este cel mai recent dintr-o serie de activități de succes pentru a demonstra rolul avionului F-35 ca element-cheie al forței comune.

Vezi și: DARPA, contract cu Lockheed Martin pentru dezvoltarea armelor hipersonice ale armatei Statelor Unite

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel