Avioane F-16 pentru Ucraina | Danemarca: Piloții ucraineni trebuie să urmeze mai întâi 6-8 luni de pregătire, apoi vom decide data transferului aeronavelor

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Avioane F-16 / Forțele Aeriene Daneze
Avioane F-16 / Forțele Aeriene Daneze

Avioanele daneze F-16 vor fi scoase din uz în 2025, potrivit Ministerului danez al Apărării. Anunţarea unui transfer de aeronave de luptă către Ucraina este tot mai aproape, spune ministrul interimar al apărării, Troels Lund Poulsen.

Iniţial, Ministerul danez al Apărării a planificat să retragă avioanele F-16 din dotarea Forţelor Aeriene Regale Daneze până în 2027. Dar acum, avioanele F-16 vor fi retrase din uz cu doi ani mai devreme, se arata într-o decizie a Ministerul danez al Apărării care a informat Parlamentul danez.

Acest lucru înseamnă că Danemarca este tot mai aproape să anunţe o donație de avioane F-16 către Ucraina, spune ministrul interimar al apărării, Troels Lund Poulsen.

,,Acum că am făcut pasul de a demara un program de pregătire și formare continuă pentru piloții ucraineni, va trebui să ne gândim și dacă ar trebui să facem o donație specifică de avioane de luptă F-16 către Ucraina și câte", a spus oficialul danez, potrivit ziarului danez DR.

Potrivit ministrului, piloții ucraineni vor avea nevoie de 6-8 luni de pregătire înainte ca o eventuală donație de avioane F-16 daneze să devină realitate.

Acest lucru nu înseamnă că o decizie nu poate fi luată în prealabil. Dar ele (avioanele F-16, n.r.) vor rămâne în Danemarca până în 2024, spune ministrul interimar al apărării, Troels Lund Poulsen.

Motivul pentru care Ministerul danez al Apărării poate renunța mai devreme la F-16 este că înlocuitorii lor, avioanele de luptă F-35, ar urma să ajungă mult mai devreme la Forţele Aeriene Regale Daneze, spune Troels Lund Poulsen.

,,Putem face ca avioanele F-35 să fie introduse treptat și să devină operaționale mai devreme decât era prevăzut. Și, prin urmare, ne aflăm acum în situația în care F-16 pot fi retrase din uz mai devreme, spune el.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel