Avioane F-16 din componența Forțelor Aeriene ale Turciei vor executa serviciul de Poliție Aeriană NATO în Polonia

Eduard Pascu |
Data publicării:
Sursa foto: Baza Aeriana Malbork
Sursa foto: Baza Aeriana Malbork

Patru F-16 ale forțelor aeriene turcești de la bază aeriană de la Bandırma au aterizat marți la baza aeriană Malbork din Polonia.

Un detașament al Forțelor Aeriene Turcești format din 80 de militari au sosit în sprijin la Baza Aeriană Malbork până la jumătatea lunii septembrie pentru serviciul de Poliția Aeriană NATO din regiune, se arată într-un comunicat al Forțelor Aeriene NATO.

Este a doua oară când forțele aeriene turcești contribuie cu avioane de luptă la Poliția Aeriană NATO din regiune și prima desfășurare la Baza Malbork din Polonia.

Acesta se alătură detașamentelor de poliție aeriană din regiune la care participă Forțele Aeriene Spaniole de la Siauliai din Lithunia și Forțele Aeriene Italiene de la Baza Amari din Estonia.

2. -imagine fara descriere- (f-16-turcia-baza-malbork_53418000.jpg)

Desfășurarea unui alt detașament suplimentar la Baza Malbork din Polonia are loc sub auspiciile posturii existente de Poliție Aeriană îmbunătățită a NATO introdusă în 2014. Prezenta forțelor aeriene aliate subliniază solidaritatea și coeziunea dintre aliații NATO și angajamentul colectiv pentru descurajare și apărare.

La 60 de ani de la introducerea în cadrul NATO a serviciului de Poliție Aeriană și desfășurarea avioanelor F-16 turcești la Baza Malbork arată disponibilitatea și capacitatea noastră de reacție și continuitatea agilității, a capacității și a adaptării aeriene a NATO.

Trei aliați din sud - Spania, Italia și Turcia - susțin poliția aeriană baltică a NATO din nord, demonstrând coeziunea și solidaritatea Alianței. Dislocate în regiunea Baltică, vor lucra între ele și cu forțele aeriene gazdă pentru a spori cooperarea și interoperabilitatea.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel