Avioane F-16 ale US Air Force au efectuat un antrenament comun cu avioanele MiG-29 ale Forțelor Aeriene din Bulgaria

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Avioanele F-16 ale US Air Force din cadrul Escadrilei 31 au participat la exercițiul de antrenament bilateral, Rapid Buzzard, cu Forța Aeriană Bulgară, potrivit unui comunicat al serviciului US Air Force, transmite defenceblog.

Avioanele F-16 Fighting Falcons au executat o implementare rapidă la Baza Aeriană Graf Ignatievo, Bulgaria, pentru a efectua realimentarea cu motorul în mers și de a participa la antrenamentele aeriene cu avioane de vânătoare bulgare MiG-29.

Operațiunile de realimentare au fost efectuate cu sprijinul a trei C-130J Super Hercules din cadrul Escadrilei 435 de la Baza Aeriană Ramstein, Germania, care au furnizat combustibilul prin operații rapide de transfer din aeronavă într-un camion cisternă R-11.

„Operațiunile de realimentare a avioanelor F-16 în „groapă” au decurs fără probleme, ceea ce a dus la o câștigarea unui timp prețios”, a spus Khari Coleman, șeful de întreținere a aeronavelor F-16 din cadrul Escadrilei 510.

De asemenea, la antrenament au participat și piloți ai Escadrilei 510 cu avioane F-16 Fighter Squadron care au efectuat un antrenament de luptă aeriană cu MiG-uri 29 bulgare.

Aceste exerciții bilaterale de pregătire sunt concepute pentru a spori interoperabilitatea partenerilor, pentru a menține pregătirea comună, pentru a asigura aliații regionali ai SUA și pentru a spori capacitatea US Air Force de a se deplasa rapid în locații îndepărtate pentru a prelua comanda și controlul regiunii.

„Una este să decolezi din Texas și să aterizezi în Oklahoma. Și alta este să decolezi din Italia și să aterizezi în Bulgaria. Există accente diferite la pronunția cuvintelor, proceduri diferite, capacități de aerodrom diferite... am petrecut mult timp coordonându-ne. Aeronava noastră poate funcționa diferit față de avioanele Forțelor Aeriene Bulgare, dar am fost pe aceeași linie când am efectuat antrenamentul și ambele părți au primit o pregătire foarte bună”, a spus colonelul Daniel Lindsey, comandantul Escadrilei 510.

Vezi și: Italia a trimis în Islanda avioane F-35 pentru Poliție Aeriană

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel