Avioane F-16 ale Turciei au bombardat zone din nordul Irakului

Eduard Pascu |
Data publicării:
Un avion F-16 al Turciei, sursă foto: f-16.net
Un avion F-16 al Turciei, sursă foto: f-16.net

Aviaţia militară turcă a lansat în noaptea de duminică spre luni un atac asupra unor baze ale rebelilor kurzi din Turcia în nordul Irakului, potrivit unui anunţ făcut de ministerul truc al apărării, preluat de Reuters şi AFP.

"Operaţiunea Gheara Vulturului a început. Avioanele noastre distrug ascunzătorile teroriştilor", a anunţat ministerul pe Twitter, fără a oferi detalii suplimentare. Raidurile aeriene au vizat, conform sursei citate, bazele Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK) din localităţile Kandil, Sinjar şi Hakurk, situate în nordul Irakului, transmite Agerpres.

PKK, care luptă armat împotriva statului turc din 1984 şi dispune de baze în nordul Irakului, este considerat de autorităţile de la Ankara şi de aliaţii săi occidentali drept organizaţie teroristă. Peste 40.000 de persoane au fost ucise în acest conflict de-a lungul timpului.

Armata turcă organizează în mod regulat raiduri împotriva rebelilor kurzi din sud-estul Turciei, dar şi în nordul Irakului. Ankara a avertizat în ultimii ani despre un potenţial atac terestru care să aibă drept ţintă bazele PKK din munţii Qandil, regiune irakiană aflată la graniţa cu Iranul. 

Citește și: De ce Turcia are nevoie și de Patriot și de S-400. Erdogan, în fața unei decizii dificile

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel