Avioane F-16 ale Turciei au bombardat nordul Irakului

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Mai multe avioane de vânătoare turcești au efectuat vineri dimineață bombardamente asupra unor poziții din nordul Irakului unde se adăpostesc teroriști PKK, a anunțat Ministerul Apărării Naționale, transmite agenția Anadolu.

Teroriștii au fost depistați în urma activităților de recunoaștere și supraveghere efectuate cu dronele. Avioanele F-16 au efectuat apoi bombardamente în regiunea Qandil, a anunțat pe Twitter Ministerul Apărării din Turcia. În urma atacului 18 teroriști PKK au fost neutralizați. Turcia folosește termenul de neutralizat cu referire la persoanele ucise, rănite sau capturate.

"Operațiunile noastre vor continua până la neutralizarea ultimului terorist", se arată în încheierea postării.

Teroriștii PKK se refugiază adesea în nordul Irakului pentru a planifica atacuri teroriste transfrontaliere în Turcia. În campania de peste 30 de ani împotriva Turciei, PKK - recunoscută ca organizație teroristă de Turcia, SUA și UE - a fost făcută responsabilă pentru moartea a 40.000 de persoane, inclusiv femei, copii și sugari. YPG este denumirea siriană a PKK.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel