Avioane de vânătoare germane interceptează un avion rusesc deasupra Mării Baltice

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Avioanele germane Eurofighter au interceptat un avion rusesc care zbura deasupra Mării Baltice si care nu avea transponderul activat. Avioanele de vânătoare au decolat din orașul leton Lielvārde, potrivit Newsweek, care citează forțele aeriene germane.

Avionul rusesc de recunoaștere Il-20 zbura în spațiul aerian internațional, iar aeronava NATO l-a "însoțit" pentru o perioadă de timp.

La sfârșitul lunii februarie, armata franceză a anunțat, de asemenea, că avioanele sale de luptă Mirage 2000-5 au interceptat avioane rusești în largul coastelor Estoniei.

Anul trecut, potrivit NATO, forțele aeriene ale Alianței din întreaga Europă au interceptat de peste 300 de ori avioane militare rusești care se apropiau de spațiul aerian al Alianței. Cele mai multe dintre interceptări au avut loc deasupra Mării Baltice.

NATO a declarat anterior că și-a intensificat apărarea aeriană pe flancul său estic ca răspuns la războiul Rusiei împotriva Ucrainei, sporind numărul de avioane de luptă și de zboruri de recunoaștere și extinzând rețeaua de apărare aeriană la sol.

Avioanele de război rusești "nu au transmis de mult timp un cod transponder" care să indice poziția și altitudinea lor, nu au prezentat un plan de zbor și nici nu au comunicat cu controlorii de trafic aerian, a precizat NATO.

"Avioanele de luptă ale NATO sunt în alertă 24 de ore din 24 și sunt pregătite să decoleze în cazul unor zboruri suspecte sau neanunțate în apropierea spațiului aerian al aliaților noștri", a declarat purtătorul de cuvânt interimar al NATO, Dylan White.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel