Avioane de transport Il-76 rusești și iraniene zboară frecvent pe ruta Teheran - Moscova, încărcate foarte probabil cu drone și rachete

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Surse de monitorizare a aviației de pe Twitter au semnalat faptul că, de la începutul lunii octombrie, avioane de transport de tip Il-76 din Rusia și Iran au efectuat mai multe curse între cele două țări, transportând probabil drone și rachete iraniene livrate armatei ruse pentru continuarea ostilităților din Ucraina.

Astfel, în perioada 04-10 octombrie, au fost efectuate zboruri cu aeronave Il-76 din zona localității Yazd din Iran către Rusia. De exemplu, pe 06 octombrie, au fost înregistrate patru zboruri dimineața și cinci după-amiaza.

Trebuie precizat faptul că în zona Yazd sunt amplasate mai multe baze subterane de rachete ale armatei iraniene.

Zborurile au continuat și în zilele următoare. Un avion Il-76 al Forțelor Aeriene iraniene a efectuat, pe 18 octombrie, o cursă de la Teheran la Moscova. Acesta este suspectat că a transportat rachete balistice Fateh-110 și/sau Zolfaghar și, eventual, drone iraniene.

Anterior, se pare că un avion iranian Il-76 a sosit pe aeroportul Vnukovo din Moscova venind de la Teheran și pe 15 octombrie.

Deși autoritățile de la Moscova și Teheran nu recunosc faptul că militarii ruși folosesc în conflictul din Ucraina drone de producție iraniană (în special drone kamikaze Geran-1 și Geran-2), acestea au fost semnalate în mod frecvent în ultimele săptămâni în atacurile executate asupra infrastructurii și tehnicii militare ucrainene. Au existat chiar o serie de informații potrivit cărora specialiști militari iranieni au fost deplasați în Crimeea pentru a sprijini trupele ruse în ceea ce privește operarea dronelor.

Se pare că, după dronele de atac, Rusia intenționează să utilizeze în Ucraina și rachete de producție iraniană. Deocamdată, nu a fost semnalată prezența acestora pe teritoriul ucrainean.

 

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel