Avioane de luptă israeliene au bombardat depozite ale mișcării șiite libaneze "Hezbollah"

Nicolae Iordan |
Data actualizării: | Data publicării:

Un militar al regimului Bashar Al Assad a fost ucis iar alți trei au fost răniți pe 30.12.2020, în urma unor lovituri aeriene executate de avioane de luptă israeliene asupra unor locații situate la vest de Damasc.

Un responsabil militar sirian, citat de mass-media arabe, a declarat că, la ora 01.30, avioane israeliene au lansat rachete din nordul Galileei, din Liban, care au vizat o subunitate de apărare antiaeriană siriană de pe muntele Al Nabi Habil, din orașul Az Zabadani.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului a informat că loviturile israeliene au vizat locații și concentrări ale mișcării șiite libaneze "Hezbollah", în zona muntelui Al Nabi Habil, și un batalion de apărare antiaeriană care a încercat să contracareze bombardamentul israelian.

Observatorul a menționat că loviturile aeriene au distrus depozite de rachete și muniții aparținând "Hezbollah-ului" și milițiilor pro-iraniene, precizând că acestea sunt săpate în interiorul muntelui. Acesta a subliniat că aceste înălțimi adăpostesc depozite de muniții și armament pentru "Hezbollah" și milițiile loiale Iranului, în mare măsură, și reprezintă un punct intermediar de stocare pentru "Hezbollah" pe itinerarul spre teritoriul libanez.

Postul de radio "Vocea Israelului" a relatat (30.12.2020) că Israelul a închis spațiul aerian de deasupra Înălțimilor Golan, pentru executarea de exerciții militare cu trageri de luptă, inclusiv cu rachete.

Mass media arabe au relatat că facțiunile palestiniene din Gaza au desfășurat anterior (29.12.2020) exercițiile militare cu numele de cod "Al Rakn Ash Shadid" ("Colțul Dur"), marcând cea de-a 12-a aniversare a războiului din 2008 din Fâșia Gaza. Cele mai importante facțiuni participante la exerciții au fost Brigăzile Ezzeddin Al Qassam, aripa mișcării islamice Hamas și Brigăzile Al Quds, aripa militară a mișcării Jihadul Islamic.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel