Avioane de luptă americane au interceptat bombardiere ruseşti

Ema Apostu |
Data publicării:
Avioane de luptă americane au interceptat bombardiere ruseşti
Avioane de luptă americane au interceptat bombardiere ruseşti

Două avioane americane de luptă au interceptat, vineri, două bombardiere ruseşti, au relatat sâmbătă media, citate de Reuters.

Bombardierele ruseşti, de tip TU-95 ''Bear'', zburau în aşa-numita Zonă aeriană de identificare şi apărare (AZIZ), situată la circa 200 de mile de coasta de vest a Alaskăi, vineri, la ora 14,00 GMT, a indicat purtătorul de cuvânt al Comandamentului nord-american de apărare aerospaţială, maiorul Andrew Hennessy, din cadrul armatei canadiene, într-un comunicat pentru CNN.

Două aeronave de luptă de tip NORAD F-22, cu baza în Alaska, au interceptat şi au identificat vizual bombardierele ruseşti până când acestea au părăsit zona de identificare şi nu au intrat în spaţiul aerian american, precizează CNN, citând comunicatul.

Potrivit Ministerului rus al Apărării, citat de agenţia Ria, cele două bombardierele ruseşti - TU-95 şi TU-142 - au fost escortate de către două avioane de luptă F-22 în spaţiul aerian internaţional timp de 40 de minute.  

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel