Avioane C-27J Spartan ale Armatei transportă victimele de la Crevedia în Belgia și Italia. Bilanțul catastrofei e așteptat să crească

Darius Muresan |
Data publicării:

Ministerul Apărării a anunţat că o aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni medicale, a decolat duminică, în jurul orei 5,15, pentru transportarea la Bruxelles a doi pacienţi care au suferit arsuri în urma incendiului produs la depozitul de carburanţi din localitatea Crevedia, judeţul Dâmboviţa.

Cea de-a doua aeronavă C 27J Spartan a decolat la ora 8,00 cu destinaţia Milano, Italia, pentru transportul a încă doi pacienţi care au suferit arsuri.

Misiunile s-au efectuat ca urmare a aprobării ministrului apărării naţionale, Angel Tîlvăr, la solicitarea secretarului de stat şi şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă din Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Echipele medicale pentru monitorizarea pacienţilor pe timpul transportului sunt formate din specialişti ai UPU-SMURD Bucureşti şi ai Spitalului Clinic de Urgenţă Floreasca din Capitală.

Amintim că cel puțin o persoană a murit după ce o stație GPL a explodat la Crevedia. În total au fost 58 de victime, multe în stare deosebit de gravă.

 

Ministrul de Interne cere ca vinovații exploziei de la Crevedia să plătească

 

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, afirmă că vinovaţii pentru producerea tragediei de la Crevedia trebuie să fie identificaţi pentru a răspunde conform legii, notează și Agerpres.

"Într-un moment foarte greu, încep acest mesaj prin a transmite condoleanţe persoanelor îndurerate după tragicul incident din judeţul Dâmboviţa. Gândurile mele se îndreaptă şi spre oamenii care au fost răniţi, de asemenea spre curajoşii pompieri-salvatori, poliţişti şi jandarmi, care şi-au pus misiunea în slujba cetăţenilor mai presus de propria integritate fizică", a scris el pe Facebook.

El a reiterat faptul că a fost activat Mecanismul European de Protecţie Civilă pentru a asigura, la decizia medicilor, eventuale transferuri pentru tratament în străinătate.

"Am fost împreună cu premierul Marcel Ciolacu la spitalele Floreasca şi Bagdasar, în care au fost transportaţi răniţii. Am operaţionalizat imediat celula de criză la minister şi voi continua să manifest atenţie şi să urmăresc evoluţia situaţiei până la final", a adăugat Predoiu.

Ministrul de Interne le-a mulţumit pompierilor-salvatori, poliţiştilor şi jandarmilor care au asigurat măsurile necesare pentru finalizarea intervenţiei şi limitarea efectelor exploziilor şi incendiului.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel