Avioane C-130 Hercules ale Israelului efectuează zboruri la joasă altitudine în munții României

C-130 Hercules al Forțelor Aeriene Israeliene. Foto: Wikipedia
C-130 Hercules al Forțelor Aeriene Israeliene. Foto: Wikipedia

Aeronave Hercules C-130 ale Forţele Aeriene Israeliene efectuează zboruri la joasă altitudine în zonele montane din România.

„Forţele Aeriene israeliene efectuează, în perioada 03-15 iulie, exerciţii militare în spațiul aerian al României, pentru optimizarea misiunilor de transport aerian, ziua și noaptea, la altitudini cuprinse între 500 și 3.000 de metri”, potrivit unui comunicat al Forțelor Aeriene Române, emis către DefenseRomania.

E vorba de exercițiul Blue Sky la care iau parte 6 aeronave israeleiene de tip Hercules C-130 și C-130J. Acestea sunt dislocate la Boboc, Buzău. Avioanele israeliene vor efectua zboruri la joasă altitudine, în zone de relief muntos din România.

„La exerciţiul denumit „Cer Albastru” („Blue Sky”) participă șase aeronave israeliene militare tip Hercules C-130 şi C-130J ale escadrilelor 131 şi 103, de la baza aeriană Nevatim din Israel, dislocate pe timpul exercițiului în Baza Aeriană de Instruire și Formare a Personalului Aeronautic de la Boboc, județul Buzău”, transmite ROAF.

„Piloții israelieni vor efectua zboruri la joasă altitudine, în zone cu relief muntos din țară, şi vor simula aterizări, în diverse scenarii”, conchide scurta notă de informare a Forțelor Aeriene Române.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel