Aviația Strategică rusă va primi în 2022 primele două bombardiere modernizate Tu-160M

Ionel Copcea |
Data publicării:

Ministerul rus al Apărării a informat, pe 04.01.2022, că, în cursul acestui an, Aviația cu rază lungă de acțiune va primi două bombardiere modernizate de tip Tu-160M, dotate cu noi complexe de război electronic, precum și cu noi categorii de armamente.

“Procesul de modernizare a aeronavelor din dotarea Aviației cu rază lungă de acțiune se desfășoară conform planului aprobat. Pe noile modele de avioane au fost instalate noi complexe de război electronic, avionică nouă, sisteme moderne de navigație, precum și cele mai recente mijloace de afișare a informațiilor pe tablourile de bord. De asemenea, aeronavele au fost dotate cu armamente noi”, a precizat comandantul Aviației cu rază lungă de acțiune, general locotenent Serghei Kobylash, citat de agenția de presă Tass.

Reprezentanții Ministerului rus al Apărării au menționat că, în anul 2021, regimentele de aviație ale Aviației cu rază lungă de acțiune au primit patru bombardiere strategice modernizate Tu-95MS.

“Planul de pregătire pentru luptă al Aviației cu rază lungă de acțiune a fost îndeplinit în anul 2021 în proporție de 100%, incluzând instruirea echipajelor pentru întrebuințare în luptă și a personalului navigant cu toate categoriile de calificare. Caracteristicile principale ale anului de instrucție 2021 au constat în realizarea celei de-a treia misiuni comune de patrulare în Regiunea Asia-Pacific cu avioane aparținând Forțelor Aeriene ale Chinei, precum și în îndeplinirea misiunilor de patrulare în spațiul aerian al Republicii Belarus, au comunicat reprezentanții ministerului.

Comentariul autorului: Bombardierele Tu-160 și Tu-95MS reprezintă componenta aeriană a Forțelor Nucleare Strategice, fiind capabile să poarte rachete dotate cu ogive nucleare.

În cadrul Aviației cu rază lungă de acțiune (Aviația Strategică) a fost demarat un proces de modernizare la versiunea Tu-160M a tuturor celor 16 bombardiere strategice Tu-160 aflate în prezent în exploatare.

În paralel, Ministerul rus al Apărării și compania Tupolev au încheiat un contract pentru producerea de la zero a altor 10 avioane de tip Tu-160M. Între cele două tipuri de aeronave nu va fi niciul fel de diferență. Primul avion contruit de la zero a fost deja produs și se pregătește pentru începerea testelor de zbor.

Ministerul rus al Apărării intenționează ca, pe termen lung, să doteze Aviația Strategică cu aproximativ 50 de avioane Tu-160M.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel