Aviaţia militară israeliană, exerciţiu aviatic comun cu aviaţia Greciei

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:

Piloţii din cadrul forțele aeriene israeliene (IAF) au participat cu 11 avioane de luptă F-16 ­şi cu o aeronavă strategică de avertizare timpurie, cunoscută sub numele de Nachshon, la un exerciţiu comun cu forţele armate din Grecia.

După livrarea sistemului antiaerian rusesc S-300 a armatei siriene, aviaţia israeliană a organizat un exerciţiu împreună cu aviaţia militară a Greciei, care a avut loc în ultimele 12 zile, în cadrul cooperării în materie de apărare dintre cele două ţări, potrivit The Jerusalim Post.

Scopul exercițiilor a fost de a îmbunătăți interoperabilitatea în luptă şi în misiuni comune, care vizează contracararea sistemelor avansate sol-aer, inclusiv cele livrate de Rusia regimului de la Damasc.

Potrivit unei publicaţii online din Grecia, Israelul a participat cu 11 avioane de luptă, plus unul din avioanele de supraveghere. Scopul exerciţiului comun israelo-grec este ameliorarea coordonării în timpul unor eventuale bombardamente la sol şi contracararea sistemelor perfecţionate sol-aer.

Israelul este deosebit de preocupat de recenta livrare a sistemului S-300, sistem de rachete sol-aer rusesc cu rază lungă de acțiune, de către Rusia în Siria. Modelul S-300 reprezintă un upgrade major pentru apărarea aeriană din Siria și ar putea reprezenta o amenințare pentru avioanele de vănătoare israeliene în timpul în care acestea vor efectua misiuni, deoarece sistemul poate urmări aeronave și rachete balistice, pe o distanță de 300 km.

Presa străină a relatat că piloţii israelieni s-au antrenat deja în Cipru, în acelaşi scop, unde sistemul S-300 funcţionează în această ţară din 1997.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel