Aviaţia militară israeliană, exerciţiu aviatic comun cu aviaţia Greciei

S.I. Catalin / 08 noi 2018 / 23:53

Piloţii din cadrul forțele aeriene israeliene (IAF) au participat cu 11 avioane de luptă F-16 ­şi cu o aeronavă strategică de avertizare timpurie, cunoscută sub numele de Nachshon, la un exerciţiu comun cu forţele armate din Grecia.

După livrarea sistemului antiaerian rusesc S-300 a armatei siriene, aviaţia israeliană a organizat un exerciţiu împreună cu aviaţia militară a Greciei, care a avut loc în ultimele 12 zile, în cadrul cooperării în materie de apărare dintre cele două ţări, potrivit The Jerusalim Post.

Scopul exercițiilor a fost de a îmbunătăți interoperabilitatea în luptă şi în misiuni comune, care vizează contracararea sistemelor avansate sol-aer, inclusiv cele livrate de Rusia regimului de la Damasc.

Potrivit unei publicaţii online din Grecia, Israelul a participat cu 11 avioane de luptă, plus unul din avioanele de supraveghere. Scopul exerciţiului comun israelo-grec este ameliorarea coordonării în timpul unor eventuale bombardamente la sol şi contracararea sistemelor perfecţionate sol-aer.

Israelul este deosebit de preocupat de recenta livrare a sistemului S-300, sistem de rachete sol-aer rusesc cu rază lungă de acțiune, de către Rusia în Siria. Modelul S-300 reprezintă un upgrade major pentru apărarea aeriană din Siria și ar putea reprezenta o amenințare pentru avioanele de vănătoare israeliene în timpul în care acestea vor efectua misiuni, deoarece sistemul poate urmări aeronave și rachete balistice, pe o distanță de 300 km.

Presa străină a relatat că piloţii israelieni s-au antrenat deja în Cipru, în acelaşi scop, unde sistemul S-300 funcţionează în această ţară din 1997.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy