Aviația militară a Israelului a spulberat un centru de comandă Hamas din Fâșia Gaza (Video)

Sursă foto: Israeli Air Force
Sursă foto: Israeli Air Force

Forţele de apărare ale Israelului (IDF) au înregistrat un nou succes după ce în urmă cu puțin timp au anunțat că au neutralizat un important centru de comandă al grupării teroriste Hamas.

Potrivit Times of Israel, care citează IDF, în urmă cu puțin timp Armata Israelului a anunțat că a lovit cu succes un important centru de comandă al Hamas. În clădire se aflau zeci de agenți Hamas.

Facilitatea lovită de aviația militară a Israelului era principalul centru de comandă pentru rețeaua de supraveghere a celor de la Hamas. Nu se specifică dacă lovitura aeriană a fost realizată de aeronave militare sau de drone.

Până în prezent nu există nici informații clare cu numărul teroriștilor uciși în operațiunea IDF din Gaza.

Pe de altă parte atacurile Hamas asupra Israelului continuă. În urmă cu câteva minute sirenele s-au auzit în localitățile Sderot, Netivot și în diferite orașe israeliene din apropierea Fâșiei Gaza.

Se pare că IDF a fost foarte activ azi. Armata Israelului a mai anuțat că a bombardat apartamente din Gaza ale unor importanți lideri Hamas. Aceste locații au fost folosite pentru a coordona atacuri cu rachete asupra orașelor israeliene.

Pe de altă parte IDF a dat publicității o imagine cu 14 importanți lideri Hamas și Jihadul Islamic care au fost neutralizați în această săptămână și care au participat la atacurile împotriva Israelului. 

1. Teroriști ... (teoristi-hamas-neutralizat-ucisi-israel-idf_40564700.jpg)

Teroriști Hamas și Jihadul Islamic neutralizați de Armata Israelului. Sursă foto: IDF

Amintim că tot azi, așa cum a anunțat și DefenseRomania, prutătorul de cuvânt al Forțelor Armate, Hidai Zilberman a declarat că planurile pentru o posibilă invazie terestră a Fâșiei Gaza vor fi prezentate azi Statului Major al IDF spre aprobare.

În ultimele zile, IDF a desfășurat trupe terestre suplimentare la frontieră - Brigada Parașutiștilor, Brigada de Infanterie Golani și Brigada 7 Blindată - înainte de o posibilă incursiune, dar nu s-a luat încă nicio decizie de a merge mai departe cu o astfel de campanie.

În decurs de patru zile, violenţele s-au soldat cu 83 de morţi în Fâşia Gaza, bombardată de către forţele israeliene, şi şapte morţi în Israel, împotriva căruia Hamas şi-a intensificat tirurile cu rachete în ultimele zile.

E cea mai gravă escaladare a conflictului între Israel și gruparea teroristă Hamas, după ani de acalmie.

Pe de altă parte, tot azi, Israelul a cerut Consiliului de Securitate şi secretarului general al ONU, Antonio Guterres, "să condamne fără echivoc atacurile la întâmplare" venite dinspre Gaza.

O reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate al ONU, a treia de luni, este prevăzută pentru vineri, potrivit unor diplomaţi.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel