Aviaţia israeliană a bombardat un obiectiv al Jihadului Islamic

S.I. Catalin / 13 noi 2019 / 14:46

Aviaţia israeliană a bombardat miercuri dimineaţa un obiectiv al Jihadului Islamic, după noi tiruri cu rachete din Fâşia Gaza, la o zi după confruntări care s-au soldat cu circa 10 morţi în enclava palestiniană.

În oraşele israeliene Netivot şi Aşkelon au sunat sirenele pentru a avertiza populaţia locală asupra atacurilor, potrivit unor informaţii difuzate iniţial de armată, relatează AFP, preluat de Agerepres.

Armata a semnalat tiruri din Gaza şi a indicat că aviaţia sa a bombardat şi lovit o unitate a Jihadului islamic care lansase rachete.

Armata israeliană a efectuat marţi dimineaţă o operaţiune ţintită împotriva unui responsabil al organizaţiei Jihadul Islamic în Fâşia Gaza. După atac, aproximativ 200 de rachete au fost trase din Gaza către Israel, fără a face victime, şi aviaţia israeliană a intensificat atacurile împotriva poziţiilor Jihadului Islamic.

Aceste atacuri s-au soldat cu opt morţi şi aproximativ 40 de răniţi în Fâşia Gaza, crescând la 10 numărul de morţi, între care comandantul Jihadului Islamic Baha Abu al-Ata şi soţia sa Asma, ucişi în Fâşia Gaza.

În vârstă de 41 de ani şi tatăl a cinci copii, Baha Abu Al-Ata s-a alăturat grupării palestiniene Jihadul Islamic în anii '90 şi a fost comandantul său pentru nordul Gaza, de unde a orchestrat numeroase atacuri împotriva Israelului.

"El a fost responsabil de mai multe atacuri teroriste, tiruri cu rachetă asupra statului Israel în ultimele luni şi intenţiona să comită'' şi alte atacuri, a declarat premierul israelian Benjamin Netanyahu.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy