Aviația Flotei ruse din Marea Neagră a desfășurat exerciții de amploare, pe fondul prezenței în regiune a navelor de luptă ale NATO

Ionel Copcea |
Data publicării:

Departamentul asigurare informațională din cadrul Flotei ruse din Marea Neagră (FRMN) a anunțat, pe 21.06.2021, că echipaje ale avioanelor și elicopterelor din compunerea Aviației navale au desfășurat un exercițiu tactic de zbor, cu executarea de bombardamente asupra unor ținte terestre și maritime.

“În cadrul primei etape a exercițiului, echipaje ale avioanelor Su-24MR au îndeplinit misiuni de cercetare și transmitere a datelor despre locurile de dislocare ale adversarului convențional. Pentru distrugerea țintelor de coastă au fost implicate avioanele de vânătoare multirol Su-30SM, precum și bombardierele de front Su-24M din compunerea regimentului de aviație de asalt. Echipajele au efectuat atacuri cu bombe asupra dispozitivului adversarului, întrebuințând bombe de aviație de tip OFAB, se arată într-un comunicat de presă al departamentului, preluat de agenția de presă Interfax.

După cum au precizat reprezentanții Statului major al FRMN, țintele au fost amplasate în raionul muntelui Konchekskaya, în poligonul interarme Opuk din Crimeea.

“Avioanele și elicopterele regimentului de aviație mixtă au îndeplinit misiuni de căutare și distrugere a submarinelor adversarului convențional. Echipajele elicopterelor antisubmarin Ka-27PL au descoperit, iar avioanele amfibie Be-12 au distrus țintele maritime, cu ajutorul bombelor din dotare”, au menționat reprezentanții FRMN.

În total, la exercițiu au participat patru avioane Su-30SM, patru Su-24M, două Su-24MR, două Be-12, precum și două elicoptere Ka-27PL din cadrul Aviației navale a FRMN.

Comentariul autorului: Exercițiul tactic de zbor s-a desfășurat pe fondul prezenței în Marea Neagră a unei puternice grupări navale a NATO, formată din distrugătorul american Laboon, distrugătorul britanic Defender și fregata olandeză Evertsen. În prezent, navele se află în portul ucrainean Odesa, unde se pregătesc pentru desfășurarea de activități în cadrul exercițiului Sea Breeze-2021, planificat pentru perioada 28 iunie - 10 iulie.

Avioanele de vânătoare Su-30SM, de bombardament Su-24M și de cercetare Su-24MR aparțin Regimentului 43 Aviație de Asalt - Saki. Avioanele amfibie antisubmarin Be-12 și elicopterele Ka-27PL provin de la Regimentul 318 Aviație Mixtă - Kacha din cadrul Aviației navale a FRMN.

Trebuie remarcată amploarea exercițiului, care a implicat aproape jumătate din forțele celor două regimente ale Aviației navale dislocate în Crimeea.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel