Aviația rusă ar fi efectuat lovituri aeriene asupra unei clinici în Siria. Rusia reacționează prompt

Tudor Curtifan |
Data actualizării: | Data publicării:

Zece civili ar fi fost ucişi în urma loviturilor aeriene efectuate în timpul nopţii de către aviaţia Rusiei, aliată a regimului sirian, în apropierea unei brutării şi a unei clinici în regiunea Idlib. Informația a fost relatată de Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO).

Cel puţin cinci femei figurează printre victimele acestor raiduri la Ariha, o localitate în provincia Idlib (nord-vest), unde forţele guvernamentale desfăşoară o ofensivă împotriva ultimului bastion al insurgenţilor în Siria.

Și agenția turcă Anadolu scrie în paginile ei că raidurile aeriene au aparținut aviației Rusiei.

Pe de altă parte, Rusia neagă vehement informația. Ministerul Apărării de la Moscova a declarat în cursul acestei zile că informația este falsă iar avioanele de luptă rusești nu au efectuat nicio misiune în intervalul respectiv de timp.

Acest ultim bilanţ ridică la 21 numărul civililor ucişi în bombardamentele aeriene ruseşti în regiunea Idlib în cursul ultimelor 24 de ore, potrivit OSDO.

Acest bombardament violent intervine într-un moment în care forţele regimului avansează pe teren în sudul provinciei Idlib, unde au preluat controlul miercuri asupra oraşului strategic Maarrat al-Numan.

Forţele guvernamentale avansează în prezent la nord de acest oraş spre localitatea Saraqeb, aproape complet părăsit în ultimele zile în urma bombardamentelor intense, amintește Agerpres.

Saraqeb este situată pe autostrada M5, o rută strategică, care conectează Damascul de Alep, al doilea oraş ca mărime din Siria şi fostul 'plămân' economic al ţării, în contextul în care regimul încearcă să resusciteze o economie în colaps după aproape nouă ani de război.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel