Aviația franceză a bombardat obiective din Irak

Eduard Pascu / 01 noi 2019 / 18:20
 Dassault Rafale
Dassault Rafale

Aviaţia franceză a bombardat joi 'mai multe ascunzători şi tuneluri' ale grupării Stat Islamic (SI) în nord-estul Irakului, a anunţat vineri ministrul francez al apărării, Florence Parly, transmite AFP, anunță Agerpres.

'Ieri (joi, n.red.), aviaţia franceză a bombardat mai multe ascunzători şi tuneluri ale Daesh (acronimul arab al SI, n.red.), căruia nu-i vom lăsa niciun răgaz', a transmis ministrul pe Twitter.

'Levantul a fost teatrul a numeroase repoziţionări recente. Poziţia Franţei, în ce o priveşte, este constantă, iar determinarea sa de a lupta împotriva terorismului (este) intactă', a adăugat Florence Parly, făcând aluzie la retragerea parţială a trupelor americane din nord-estul Siriei, dezaprobată de aliaţii ai Statelor Unite.

Potrivit detaliilor furnizate de Statul Major francez, 'o patrulă de (avioane) Rafale a întreprins un raid împotriva mai multor ascunzători ale Daesh în nord-estul Irakului', în cadrul operaţiunii 'Chammal', componenta franceză a operaţiunii 'Inherent Resolve', purtată de o coaliţie internaţională sub comanda SUA.

Obiectivul a fost 'distrugerea mai multor tuneluri folosite de Daesh ca bază pentru acţiunile sale, şi slăbirea capacităţilor sale logistice şi militare în această regiune', a adăugat sursa citată.

SI a confirmat joi moartea liderului său Abu Bakr al-Baghdadi, la cinci zile după ce preşedintele american Donald Trump anunţase decesul acestuia în cursul unei operaţiuni a forţelor speciale americane în Siria. În acelaşi mesaj audio, SI a comunicat numele succesorului lui al-Baghdadi, Ibrahim al-Hashemi al-Qurashi, şi a ameninţat SUA cu represalii.

La 14 noiembrie va avea loc, la Washington, o reuniune ministerială a coaliţiei internaţionale antijihadiste, unde vor fi discutate 'măsurile viitoare de luat pentru a creşte prezenţa coaliţiei în nord-estul Siriei', a declarat un responsabil american pentru presă, sub rezerva anonimatului.

Vezi și: Gruparea jihadistă Stat Islamic confirmă moartea liderului al-Baghdadi. Cine este succesorului acestuia

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy