Aviația franceză a bombardat obiective din Irak

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:
 Dassault Rafale
Dassault Rafale

Aviaţia franceză a bombardat joi 'mai multe ascunzători şi tuneluri' ale grupării Stat Islamic (SI) în nord-estul Irakului, a anunţat vineri ministrul francez al apărării, Florence Parly, transmite AFP, anunță Agerpres.

'Ieri (joi, n.red.), aviaţia franceză a bombardat mai multe ascunzători şi tuneluri ale Daesh (acronimul arab al SI, n.red.), căruia nu-i vom lăsa niciun răgaz', a transmis ministrul pe Twitter.

'Levantul a fost teatrul a numeroase repoziţionări recente. Poziţia Franţei, în ce o priveşte, este constantă, iar determinarea sa de a lupta împotriva terorismului (este) intactă', a adăugat Florence Parly, făcând aluzie la retragerea parţială a trupelor americane din nord-estul Siriei, dezaprobată de aliaţii ai Statelor Unite.

Potrivit detaliilor furnizate de Statul Major francez, 'o patrulă de (avioane) Rafale a întreprins un raid împotriva mai multor ascunzători ale Daesh în nord-estul Irakului', în cadrul operaţiunii 'Chammal', componenta franceză a operaţiunii 'Inherent Resolve', purtată de o coaliţie internaţională sub comanda SUA.

Obiectivul a fost 'distrugerea mai multor tuneluri folosite de Daesh ca bază pentru acţiunile sale, şi slăbirea capacităţilor sale logistice şi militare în această regiune', a adăugat sursa citată.

SI a confirmat joi moartea liderului său Abu Bakr al-Baghdadi, la cinci zile după ce preşedintele american Donald Trump anunţase decesul acestuia în cursul unei operaţiuni a forţelor speciale americane în Siria. În acelaşi mesaj audio, SI a comunicat numele succesorului lui al-Baghdadi, Ibrahim al-Hashemi al-Qurashi, şi a ameninţat SUA cu represalii.

La 14 noiembrie va avea loc, la Washington, o reuniune ministerială a coaliţiei internaţionale antijihadiste, unde vor fi discutate 'măsurile viitoare de luat pentru a creşte prezenţa coaliţiei în nord-estul Siriei', a declarat un responsabil american pentru presă, sub rezerva anonimatului.

Vezi și: Gruparea jihadistă Stat Islamic confirmă moartea liderului al-Baghdadi. Cine este succesorului acestuia

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel