Autoritățile iraniene anunță că vor elibera echipajul petrolierului Stena Impero

Eduard Pascu / 04 sep 2019 / 19:56

Iranul urmează să elibereze echipajul aflat la bordul petrolierului britanic care a fost capturat în Strâmtoarea Hormuz, în iulie, pentru încălcarea reglementărilor maritime internaționale, a declarat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe Iranian, transmite tasnimnews.

Abbas Mousavi a declarat la televiziunea de stat că procedurile judiciare sunt în derulare în legătură cu petrolierul britanic „Stena Impero”, care a fost capturat de forțele militare iraniene în iulie pentru încălcarea dreptului maritim la trecerea prin strâmtoarea Hormuz.

Purtătorul de cuvânt a menționat, de asemenea, că Iranul a solicitat căpitanului petrolierului britanic, pe motive umanitare, să-și debarce echipajul, dacă este posibil, pentru ca marinarii să se poată întoarce în țările respective.

"Căpitanul navei britanice a decis să lase șapte membri ai echipajului indian să părăsească vasul, care se pot întoarce acasă în curând", a explicat Mousavi.

La 19 iulie, Armata Corpului Gărzii Revoluției Islamice (IRGC) a capturat Stena Impero, deoarece nava britanică și-a oprit localizatorul GPS, cu încălcarea reglementărilor internaționale, și naviga prin Strâmtoarea Hormuz. Mai mult, spun autoritățile iraniene petrolierul britanic ar fi intrat în strâmtoare  pe ruta de sud, care este o cale de ieșire, crescând riscul de accident. Mai mult, Stena Impero nu a ascultat niciun avertisment din partea Porturilor iraniene și a Organizației maritime.

O sursă informată a spus că petrolierul din Marea Britanie a poluat în mare măsură apa din Golful Persic prin aruncarea reziduurilor de țiței. Marina IRGC a capturat vasul britanic la cererea Oficiului Porturilor și al Organizației Maritime a Iranului din provincia Hormozgan.

Vezi și: Iranienii spun că petrolierul reținut a fost implicat într-un incident naval

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt1
YesMy