Australia vorbește despre dificultatea de a transfera avioane F/A-18 Hornet scoase din uz către Ucraina

S.I. Catalin |
Data actualizării: | Data publicării:
Avioane F/A-18 Hornet ale Forțelor Aeriene Regale Australiene. Sursa Twitter: Royal Australian Air Force.
Avioane F/A-18 Hornet ale Forțelor Aeriene Regale Australiene. Sursa Twitter: Royal Australian Air Force.

În ciuda faptului că Australia are peste 40 de avioane de luptă multi-rol F/A-18 Hornet care au fost deja scoase din uz, există unele dificultăți evidente în ceea ce privește transferul acestora. Ministrul australian al apărării, Richard Marles, a declarat într-un interviu acordat postului ABC Radio Naţional că transferul acestor avioane este o "problemă complexă". Acesta a confirmat că negocierile privind avioanele de luptă sunt în curs de desfășurare, "dar este un proces mult mai complicat decât alte forme de sprijin militar".

Astfel, până la jumătatea lunii iulie, transferul avioanelor de luptă multi-rol F/A-18 Hornet nu depășise stadiul de discuție. Cu excepția cazului în care, desigur, declarația șefului ministerului australian al apărării este legată de dorința ascunsă a Australiei de a face o "surpriză" Rusiei. Iar acest lucru este mult mai bun decât un "anunț" direct cu informații precise pentru Kremlin cu privire la numărul de avioane și momentul livrării acestora, susţin analiştii ucraineni ai publicaţiei DefenseExpress.

În același timp, trebuie recunoscut faptul că transferul unor avioane de luptă multi-rol este un proces mult mai complicat decât transferul de blindate. Din nou, acesta implică instruirea piloților și a tehnicienilor pentru un anumit tip de aeronavă. Iar acest proces pare să fi cauzat mai multe dificultăți decât căutarea de F-16 pentru Ucraina, motiv pentru care "coaliția F-16" deja formată include 11 țări.

În plus, problemele în această chestiune pot privi nu numai partea australiană, ci și Ucraina, deoarece, în mod clar, Forțele Aeriene Ucrainene nu pot retrage simultan tot personalul de zbor și sista serviciile de la sol pentru a urma programe de instruire. Acest lucru înseamnă că este necesar să se aloce în mod corespunzător resursa disponibilă de specialiști, ținând cont de perioada de pregătire și de numărul şi tipul de aeronave care ar urma să fie transferate.

Publicaţia DefenseExpress susţine că că este destul de nedrept să credem că Australia ar întârzia în mod artificial procesul de transfer al F/A-18 Hornet către Ucraina. Transferul acestora nu reprezintă nicio amenințare pentru capacitatea de apărare a țării, deoarece toate aeronavele au fost deja scoase din uz.

De asemenea, Australia ajută în mod regulat Ucraina cu arme și, împreună cu Statele Unite, a început să transfere obuziere M777, furnizând vehicule blindate - mai mult de o sută de Bushmaster MRAP, un număr nedeclarat de transportoare blindate M113, dar și alte tipuri de arme.

În timpul summitului NATO de la Vilnius, Australia a anunțat un nou pachet de ajutor constând în încă 30 de vehicule blindate Bushmaster.

 

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel