Australia a decis. Gruparea de extremă-dreapta SKD, organizație teroristă

Eduard Pascu |
Data publicării:
Grupare extremă-dreapta Sonnenkrieg Division  Sursa foto: Twitter
Grupare extremă-dreapta Sonnenkrieg Division Sursa foto: Twitter

Australia a desemnat luni un grup extremist de dreapta drept organizație teroristă, o hotărâre care conferă Canberrei puterea de a închide membrii grupului neo-nazist.

Clasificarea Diviziei Sonnenkrieg (Sonnenkrieg Division) din Marea Britanie - cunoscută și sub numele de SKD - urmează unei hotărâri similare adoptate de Marea Britanie anul trecut, transmite Reuters.

”SKD aderă la o ideologie respingătoare și violentă care încurajează actorii teroriști lupi singuri să provoace daune semnificative modului nostru de viață și țării noastre”, a declarat Peter Dutton, ministrul afacerilor interne din Australia, într-o declarație.

Șeful agenției de informații ASIO din Australia, Mike Burgess, a declarat luni că SKD și alte grupuri de dreapta au reprezentat 40% din investigațiile legate de terorism efectuate în ultimele 12 luni.

Australia, un aliat ferm al SUA, este în alertă sporită după o serie de atacuri de tip ”lup singuratic” din ultimii ani.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel