Au fost publicate imagini cu feriboturile rusești avariate în urma recentului atac ucrainean cu rachete ATACMS asupra Crimeei (Foto)

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Imagine cu urmările atacului cu rachete asupra a două feriboturi rusești aflate în Peninsulă Crimeea ocupată temporar au fost publicată pe reţele de socializare. Sursa foto: Militarnyi.
Imagine cu urmările atacului cu rachete asupra a două feriboturi rusești aflate în Peninsulă Crimeea ocupată temporar au fost publicată pe reţele de socializare. Sursa foto: Militarnyi.

Mai multe imagini cu urmările atacului cu rachete asupra a două feriboturi rusești aflate în Peninsulă Crimeea ocupată temporar au fost publicată pe reţele de socializare. Rușii au folosit în mod constant aceste nave pentru a-și aproviziona grupul de trupe din peninsulă, susţine armata ucraineană.

Recent, Statul Major General al Forțelor Armate ale Ucrainei a declarat că, în noaptea de 30 mai, rachetele balistice ATACMS au lovit cu succes feribotul care traversează Crimeea.

Youtube video image

Armata ucraineană a fost prima care a prezentat imagini din satelit cu urmările atacului. Ulterior, au apărut imagini realizate chiar de pe puntea feriboturilor. Canalul de Telegrama ''Jurnalul Militar'' a constatat că două feriboturi au fost lovite în două locații diferite.

În special, feribotul Avangard - special concepute pentru a transporta trenuri cu tot cu vagoane - a fost lovit în micul port din Crimeea, la periferia orașului Kerci, ocupat temporar. Feribotul de transport de mărfuri CONRO TRADER din apropierea danei din portul de pescuit Kerci a fost, de asemenea, avariat.

Judecând după imagine, feribotul Avanguard, în urma atacului cu rachete ATACMS, s-a ales cu o gaură în puntea superioară. Patru membri ai echipajului au fost, de asemenea, declarați răniți. 

În același timp, se presupune că nava CONRO TRADER nu a fost la fel de grav avariată. Imaginile indică avarii pe partea laterală și urmările unei arsuri pe punte, care sunt rezultatul exploziei focoaselor rachetelor. Se afirmă că un membru al echipajului ar fi fost rănit în urma impactului.

În dimineața zilei de 31 mai, canalul de Telegram Crimeea Wind a raportat că nava avariată a început să fie mutată. A fost îndepărtat de la doc.

Din informaţiile publicate de mass-media ucraineană se știe că doar două dintre aceste feriboturi au transportat vagoane în portul Kerci. Prin urmare, chiar și pierderea temporară a navelor va duce la probleme de logistică militară pentru forţele ruse de ocupaţie din Crimeea.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel