Au dispărut banii din seiful Reprezentanței Ministerului Apărării rus în România pentru activitatea comemorativă de cinstire a eroilor

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:
Sursă foto: Ambasada Federației Ruse în România @OfficialFacebook
Sursă foto: Ambasada Federației Ruse în România @OfficialFacebook

Un angajat al Reprezentanţei Ministerului Apărării al Federaţiei Ruse pentru activitatea comemorativă de cinstire a eroilor în România a sesizat Poliţia în legătură cu dispariţia unei sume de bani din seiful instituţiei.

Informația a fost publicată de agenția națională de presă Agerpres, care citează surse din cadrul Poliției.

"La data de 27 decembrie, Secţia 4 Poliţie a fost sesizată direct de către un bărbat, angajat al unei reprezentanţe străine, cu privire la faptul că din seiful instituţiei a dispărut o sumă de bani. A fost efectuată cercetarea la faţa locului şi se administrează probe în cauză", a confirmat, ulterior, Biroul de presă al Poliţiei Capitalei.

Cercetările sunt continuate de Secţia 4 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat. 

Unele surse media precizează că ar fi vorba de aproximativ 4.000 de dolari care au dispărut. Informația nu e confirmată.

Activitatea comemorativă de cinstire a eroilor a Ambasadei Federaţiei Ruse în România se desfăşoară în conformitate cu prevederile Acordului interguvernamental din 08 noiembrie 2005 dintre Federaţia Rusă şi România privind statutul juridic al mormintelor militare, potrivt site-ului oficial al Ambasadei Federației Ruse în România.

În România există 198 de cimitire militare rusești unde sunt înmormântați peste 48 de mii de militari ruși și victimele civile ale războiului. O mare parte a militarilor ruși sunt înmormântați ca necunoscuți. Ambasada desfășoară o activitate susținută pentru clarificarea numelor militarilor ruși căzuți și eternizarea memoriei acestora. În ultimii ani s-au stabilit numele mai mult de 21 de mii de militari ruși uciși. S-au descoperit peste 32 de cimitire militare rusești.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel