Atentat gară Ankara: Închisoare pe viaţă pentru 9 persoane

Sebastian Florea |
Data publicării:

Nouă persoane acuzate de participare la atentatul de la gara din Ankara din 2015 au primit închisoare pe viață.

Un tribunal turc a condamnat vineri la închisoare pe viaţă nouă persoane găsite vinovate pentru participare la cel mai sângeros atentat din istoria modernă a Turciei, comis în octombrie 2015 în faţa gării din Ankara, relatează AFP.

Potrivit agenţiei de ştiri Anadolu, nouă persoane au fost condamnate la pedepse cu închisoare pe viaţă în legătură cu dublul atentat sinucigaş, soldat cu moartea a o sută de persoane şi rănirea altor câteva sute în timpul unei adunări prokurde. Guvernul turc a atribuit acest atac comis pe 10 octombrie 2015 grupării teroriste Statul Islamic, care însă nu a revendicat niciodată atentatul.

'Masacrul de la gară', aşa cum este numit în Turcia, a vizat o mulţime adunată pentru a demonstra paşnic în favoarea opririi luptelor dintre armată şi gherilele kurde din sud-estul ţării. Instanţa a stabilit că bilanţul oficial al acestui atentat este de 100 de morţi, cel mai sângeros atentat comis pe teritoriul turc. În săptămânile care au urmat atacului, autorităţile au raportat un număr de 102 morţi.

Potrivit Anadolu, persoanele găsite vinovate pentru participare la atac au fost condamnate individual la o pedeapsă cu închisoare pe viaţă pentru fiecare persoană ucisă şi la o altă pedeapsă cu închisoare pe viaţă pentru 'încercare de răsturnare a ordinii constituţionale'. Ei au fost condamnaţi la peste 10.500 de ani de închisoare pentru 'tentative multiple de omucidere'. Atacul a provocat un şoc profund în Turcia, ţară care a fost ulterior marcată de numeroase atacuri comise de gruparea jihadistă SI sau de militanţi ai Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK).

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel