Atacurile masive cu rachete nu au legătură cu planificarea militară. Kremlinul vrea să liniștească apele în intern - Guardian

Atacurile cu rachete au distrus preponderent obiective civile. Foto: Serviciul pentru Situații de Urgență, facebook
Atacurile cu rachete au distrus preponderent obiective civile. Foto: Serviciul pentru Situații de Urgență, facebook

Decizia cinică a Kremlinului de a lansa un atac masiv cu rachete asupra Kievului și a altor orașe ucrainene a fost în mod clar politică, nu tactică. 

Marea majoritate a victimelor atacurilor cu rachete și drone au fost civilii, iar majoritatea țintelor nu aveau o semnificație militară directă.

„O lovitură masivă a fost efectuată de arme aeriene, maritime și terestre cu rază lungă de acțiune, de înaltă precizie, asupra rețelei energetice, managementului militar și facilităților de comunicații ale Ucrainei ” , a declarat ieri Vladimir Putin.

Publicația TheGuardian amintește că atacurile intenționate, fără discriminare, asupra populației civile, a infrastructurii civile și celei critice sunt pur și simplu crime de război.

Scopul lor este de a insufla teamă conducerii Ucrainei și populației sale civile, în speranța că Kievul se va simți în cele din urmă obligat să negocieze în timp ce Rusia încă ocupă teritoriile ucrainene.

Reamintim că la începutul lunii septembrie, Rusia a supus Harkivul unui val de atacuri cu rachete după succesul Ucrainei pe front. Cu toate acestea, ulterior intensitatea atacurilor s-a diminuat, iar acestea nu au avut un impact serios asupra câmpului de luptă, unde Rusia continuă să piardă teren pe partea de nord a frontului.

În plus, este clar că Rusia nu va putea menține intensitatea loviturilor cu rachete pentru o perioadă lungă de timp, având în vedere cât de multă muniție a cheltuit deja în război și condamnarea politică internațională pe care o provoacă astfel de lovituri.

După cum scrie The Guardian, realitatea militară este că loviturile rusești cu rachete nu vor schimba în niciun fel echilibrul de putere pe câmpul de luptă și, oricât de frică ar provoca, nu vor afecta dorința Ucrainei de a rezista.

În prezent, ofensiva Ucrainei în apropiere de Herson, precum și în nordul Donbasului, câștigă amploare.

Kremlinul știe că actuala poziție militară este slabă, așa că atacurile de luni servesc unui al doilea scop: să încerce să liniștească linia dură a naționaliștilor ruși, care sunt printre principalii critici ai lui Putin, mai scrie publicația britanică.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel