Distrugătorul USS Carney a doborât o dronă iraniană care acționa riscant. Atacurile cu drone asupra navelor SUA devin tot mai dese

DefenseRomania Team |
Data actualizării: | Data publicării:

În urmă cu o săptămână, secretarul de presă adjunct al Pentagonului, Sabrina Singh, declara că trupele americane rămase în bazele militare din Orientul Mijlociu se confruntă cu un val de atacuri venite din partea milițiilor susținute de Iran. Statistica efectuată pe parcursul unei luni evidenția un număr de 62 de atacuri, cu tot atâția răniți din rândul militarilor americani.

Evenimentele recente arată însă că militarii americani sunt “vânați” la fel de intens și pe mare, iar pentru a ajunge la aceștia cele mai facile arme sun, evident, dronele iraniene.

Ieri, 29 noiembrie, un distrugător al Forțelor Navale ale SUA aflat în sudul Mării Roșii a fost nevoit să doboare o dronă de fabricație iraniană lansată din Yemen.

Potrivit unei declarații emise de Comandamentul Central al SUA, miercuri în jurul orei locale 11:00, distrugătorul purtător de rachete USS Carney, din clasa Arleigh-Burke, a doborât o dronă KAS-04 de fabricație iraniană lansată dintr-o zonă din Yemen controlată de gruparea șiită Houthi.

Citește și: Trupele americane din Orientul Mijlociu sunt atacate într-un ritm accelerat după escaladarea situației din Gaza

„Deși intențiile sale nu erau cunoscute, UAV-ul se îndrepta către nava de luptă”, a declarat Comandamentul Central. „La momentul doborârii, USS Carney escorta USNS SUPPLY (petrolier) și o altă navă aflată sub pavilion american care transporta echipamente militare în regiune.”

Comandamentul Central a explicat că atacul nu a determinat rănirea personalului american sau deteriorarea navelor americane. Incidentul a avut loc la doar o zi după ce armata americană a avertizat Iranul cu privire la o manevră „nesigură și neprofesionistă” a unei dronei care evolua în apropierea grupării de lovire a portavionului USS Dwight D. Eisenhower..

Într-o declarație făcută pentru The Hill, viceamiralul Comandamentului Central al Forțelor Navale ale SUA, Brad Cooper, a susținut că Iranul a zburat cu drona la 1.500 de metri de gruparea navală american, în pofida „multiplelor semnalizări și avertismente” venite din partea forțelor americane.

Deși nu au fost răniți sau pagube materiale nici în timpul incidentului de marți, Cooper a remarcat că acțiunile Iranului au încălcat flagrant regulile generale de siguranță stabilite de „Avizul pentru aviatori”, care prevăd ca aeronava să nu se apropie la mai puțin de zece mile marine de portavion.

„Acest comportament nesigur, neprofesionist și iresponsabil al Iranului pune în pericol viețile americanilor și ale națiunilor partenere și trebuie să înceteze imediat”, a declarat Cooper.

Săptămâna trecută, Comandamentul Central a anunțat că USS Thomas Hudner, un alt distrugător al Forțelor Navale ale SUA, a doborât în Marea Roșie mai multe drone de atac lansate, de asemenea, din zone ale Yemenului controlate de rebelii Houthi.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel