”Atacuri sonice”. Cuba răspunde acuzelor SUA privind atacarea unor diplomați americani

Tudor Curtifan |
Data publicării:

Un studiu publicat recent în Statele Unite ale Americii arată că ”atacul sonic” cubanez împotriva unor diplomați americani a fost unul real.

Cuba însă a respins rezultatele acestui studiu academic american care a descoperit anomalii ale creierului unor diplomații americani care au lucrat la Havana.

SUA au acuzat Cuba că a efectuat "atacuri sonice", după ce mai mulți diplomați s-au plâns de simptome precum amețeală sau pierderea auzului.

Autorii studiului au mărturisit că scanările cerebrale au arătat că simptomele diplomaților, care au semnalat astfel de atacuri în urmă cu doi ani, nu au fost "imaginare" ci ele chiar au existat, informează BBC. Dar Cuba a afirmat încă de atunci că rezultatele nu sunt concludente.

 

Cuba neagă ”atacurile sonice” împotriva diplomaților SUA

 

Cel mai recent studiu care contrazice poziția Cubei fost condus de profesori de la Universitatea din Pennsylvania. Cercetătorii au efectuat scanări cerebrale pe 44 de diplomați americani și membri ai familiei care au fost prezenți în Cuba. Aceștia au comparat datele cu scanările cerebrale ale unor voluntari sănătoși. Autorii spun ca diplomații au fost afectați de unele schimbări cerebrale care le afectează funcțiile auditive. Ragini Verma, unul dintre co-autorii studiului, a declarat că scanările au arătat că "ceva s-a întâmplat cu creierul" diplomaților pe perioada în care aceștia s-au aflat pe teritoriul cubanez.

La sfârșitul anului 2016, personalul ambasadei americane din Havana și unele rude ale acestora au început să se plângă de simptome precum amețeli, pierdere de echilibru, pierderea auzului și anxietate, după ce au auzit un sunet misterios în timp ce se aflau în Cuba.

Cuba a negat mereu că s-a aflat în spatele incidentelor și a negat categoric și acest studiu. Havana a dat asigurări că atât turiștii cât și diplomații străini se află în siguranță pe teritoriul cubanez.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel