Atacuri online prin Microsoft Office. Cum le evitați

Elena Badea |
Data publicării:

A crescut numărul utilizatorilor de Internet atacaţi prin intermediul Microsoft Office.

Așadar, cel mai recent raport al Kaspersky Lab, referitor la evoluţia ameninţărilor IT, arată că procentajul acestui tip de atacuri în totalul programelor care profită de o vulnerabilitate se apropie de 50%, dublul mediei deţinute de Microsoft Office, pe parcursul anului trecut.

Soluţiile de securitate ale Kaspersky Lab au detectat şi respins, în intervalul de referinţă, 796.806.112 de atacuri periculoase de pe resurse online localizate în 194 de ţări, iar componentele antivirusului web au recunoscut 282.807.433 de URL-uri unice infectate.

De asemenea, au fost înregistrate tentative de infectare cu malware care urmăreşte să fure bani accesând online conturile bancare pe 204.448 de computere ale utilizatorilor, în timp ce fişierul antivirus Kaspersky Lab a detectat un total de 187.597.494 de "obiecte" infectate unice şi potenţial nedorite.

În ansamblu, principalele probleme cibernetice remarcate în T1 2018 au fost legate de exploit-uri, acele programe care profită de un bug sau o vulnerabilitate Microsoft Office.

Cum ne putem feri de probleme

Utilizatorii sunt sfătuiţi să menţină programele instalate pe PC actualizate şi să activeze funcţia de update automat, dacă este disponibilă, să aleagă un furnizor de software care dovedeşte o abordare responsabilă faţă de orice vulnerabilitate, să verifice dacă furnizorul are un program propriu de "bug bounty", să folosească soluţii de securitate eficiente, care au funcţii speciale de protecţie împotriva exploit-urilor şi să facă periodic o scanare a sistemului, pentru a verifica dacă există probleme.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel