Atacuri masive ale Israelului asupra sudului Gazei. Delegația Mossad din Qatar negociază o nouă încetare a focului

Obuzier de tip M109A5 al IDF, la granița dintre Israel și Liban. Foto: IDF
Obuzier de tip M109A5 al IDF, la granița dintre Israel și Liban. Foto: IDF

Israelul a lansat sâmbătă un bombardament devastator asupra Gazei, după ce un armistițiu de o săptămână cu Hamas s-a încheiat vineri, în ciuda cererilor internaționale de prelungire.

Luptele dintre Israel și Hamas s-au reluat vineri după o încetare a focului de o săptămână. Israelul a declarat că Hamas a încălcat termenii acordului trăgând cu rachete pe teritoriul său.

Nori de fum gri de la atac au atârnat deasupra Gaza, unde Ministerul Sănătăţii condus de Hamas a declarat că aproape 200 de persoane au fost ucise de la expirarea unei pauze a ostilităţilor vineri dimineaţa, a informat AFP.

Potrivit rapoartelor presei, armata israeliană a lansat peste noapte un val masiv de atacuri împotriva țintelor islamiste Hamas și a altor grupuri teroriste din partea de sud a Fâșiei Gaza.

Times of Israel a raportat sâmbătă dimineața „bătălii terestre extinse” în jurul orașului Khan Younis, în partea de sud a zonei închise. IDF a spus că unii dintre liderii Hamas se află în zonă.

De asemenea, Times of Israel a raportat, citând rezidenții din Fâșia Gaza, că armata israeliană a aruncat pliante în Khan Younis îndemnând locuitorii să fugă spre Rafah, în sud, deoarece zona este periculoasă.

 

Delegația Mossad-ului din Qatar discută despre o nouă încetare a focului în Gaza

 

Reprezentanții serviciului de informații Mossad al Israelului au discutat sâmbătă despre o nouă încetare a focului în Gaza cu mediatorii Qatari la Doha, a declarat o sursă din cadrul vizitei.

Cu mediatorii din Qatar, serviciile de informații israeliene au discutat despre opțiuni pentru eliberarea de noi categorii de ostatici israelieni, nu doar femei și copii, și despre noi parametri pentru o încetare a focului care ar fi diferită de cea precedentă care s-a încheiat vineri.

Un lider al mișcării Hamas, Halil al-Haja, a acuzat vineri Israelul că a respins mai multe „inițiative și propuneri” de prelungire a pauzei în luptele din Gaza într-un interviu acordat Al Jazeera.

Al-Haja a susținut că discuțiile s-au întrerupt din mai multe motive, inclusiv pentru că Israelul a refuzat să primească cadavrele „mai multor” ostatici, despre care Hamas a spus că au fost uciși în campania militară a Israelului în Gaza.

Israelul și Hamas au convenit inițial asupra unui armistițiu de patru zile, care a început pe 24 noiembrie. Pauza a fost apoi prelungită până vineri dimineață.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel