Atac masiv rus în nordul Ucrainei. Au fost lansate rachete din Belarus, ocupantul vizând inclusiv regiunea Kiev

Sistem S-300 al Rusiei
Sistem S-300 al Rusiei

În dimineaţa zilei de 28 iulie, trupele ruse au lansat un atac masiv cu rachete asupra regiunilor de nord ale Ucrainei, peste 20 de rachete au fost lansate de pe teritoriul Belarus, relatează RBC-Ucraina, cu referire la o postare pe Facebook a Comandamentului Operaţional Nord al Forţelor Armate Ucrainene.

Potrivit Radio România Actualități, deocamdată, se ştie exact că nouă rachete au fost lansate asupra teritoriul comunităţii Honcearivske, din regiunea Cernihiv, care au căzut în zona unei fâşii forestiere.

Sistemul de apărare antiaeriană al Forţelor Armate ale Ucrainei a funcţionat şi, din fericire, nu au fost raportate victime, până în momentul de faţă, la ora 7:07, când a fost difuzată ştirea.

Potrivit canalului de Telegram a Belaruska Gaiun, între orele 5:23 şi 6:29 au fost lansate asupra teritoriilor din Ucraina aproximativ 25 de rachete de pe aerodromul Zeabrovka de lângă Gomel, din Belarus.

Potrivit unor informaţii, în dimineaţa zilei de 28 iulie, trupele inamice au lansat atacuri asupra districtului Vişhorod din regiunea Kiev. A fost bombardat un obiect al infrastructurii locale.

În acest moment sunt stabilite informaţiile despre victime şi răniţi. Toate echipele serviciilor de urgenţă se află la faţa locului şi intervin.

Totodată, în noaptea de 27 spre 28 iulie, invadatorii ruşi au lansat atacuri cu sisteme de rachete S-300 asupra oraşului Harkov.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel