Atac masiv cu rachete ieri seară asupra Ucrainei. Pentru prima dată de la începutul războiului, rușii au bombardat Transcarpatia

Gheorghiță Orjanu |
Data actualizării: | Data publicării:

Ieri seară – 3 mai, forțele ruse au lansat un atac masiv cu peste 20 de rachete asupra Ucrainei. Una dintre acestea a avut ca țintă, un obiectiv de infrastructură din Regiunea Transcarpatia.

Racheta a lovit una dintre substațiile de cale ferată de lângă gara Volovets [aproximativ 100 km N-NE de Satu Mare – nota autorului], fiind primul atac asupra Transcarpatiei de la începutul invaziei, potrivit publicației ucrainene Zahid.

Șeful Administrației Militare Regionale Transcarpatia, Viktor Mikita, a anunțat, marți seara, că racheta a lovit o instalație din zona de munte a Transcarpatiei.

Regiunea Transcarpatia, aflată în sud-vestul Ucrainei, la granița cu Polonia, Slovacia, Ungaria și România, poate fi considerată cea mai îndepărtată locație de zonele, din care Rusia poate lansa rachete asupra Ucrainei, fiind protejată și de Carpații Păduroși.

Pe lângă substația de cale ferată, a fost avariată și o conductă de gaze, 57 de case din Volovets rămânând fără alimentare, potrivit Zakarpatgaz.

Alarma aeriană a fost anunțată în toată Ucraina la ora 19:00 și a durat mai mult de două ore până la ora 21:12. În acest timp, forțele ruse au atacat Ucraina cu peste 20 de rachete,  majoritatea fiind lansate din zona caspică, potrivit publicației Dumskaya.

Dintre acestea, aproximativ 18 au avut ca ținte, infrastructura din regiunile Dnepropetrovsk, Kirovograd, Liov, Vinnița, Kiev și Transcarpatia. În afară de zonele respective, tot ieri seară au fost atacate cu rachete și regiunile Odessa și Donețk, dar lansările fost executate cu alte mijloace.

În regiunea Liov au fost lovite două stații electrice, iar în regiunea Dnepropetrovsk, două rachete au deteriorat infratructura feroviară din raionul Kamenskoe [30 km NV de orașul Dnipro].

Una dintre rachetele lansate asupra regiunii Odessa, a lovit orașul Artsyz, un important nod de comunicații rutiere și feroviare din Bugeac.

Potrivit Forțelor Aeriene ucrainene, au fost doborâte peste opt rachete de croazieră, dintre care trei în regiunea Odessa. Există, de asemenea, informații despre neutralizarea a șapte drone și a unei rachete de avion.

Comentariul autorului: Rachetele care au provenit din zona caspică sunt de tip Kalibr și au fost lansate de pe nave de luptă, de la o distanță de aproximativ 2.000 km. Rachetele care au lovit regiunile Odessa și Donețk au fostlansate, cel mai probabil,  de pe avioane de luptă aflate în afara razei de acțiune a apărării antiaeriene ucrainene.

 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel