Atac dinspre Gaza spre Israel după mai bine de o lună de calm

Eduard Pascu |
Data publicării:

Un "proiectil" a fost tras joi dinspre Fâşia Gaza spre sudul Israelului, după mai bine de o lună de calm, a comunicat armata israeliană într-un comunicat, citat de AFP, anunță Agerpres.

"După ce sirenele au dat alerta, un proiectil a fost lansat dinspre Gaza spre teritoriul israelian", a indicat armata, fără să ofere mai multe detalii. Sirenele au sunat în regiunea Eshkol, în apropiere de Fâşia Gaza, în sudul Israelului, potrivit armatei.

Potrivit unui comunicat al Consiliului regional Eshkol, sistemul israelian de apărare a rachetelor "Iron Dome" a interceptat proiectilul. Ultimul tir cu rachete din enclava palestiniană spre Israel a avut loc la 12 septembrie.

În august, o serie de tiruri cu rachete din Gaza, urmate de represalii israeliene, precum şi confruntările produse de-a lungul barierei care separă enclava de teritoriul israelian, au provocat temeri privind o escaladare între mişcarea Ham, aflată la putere pe teritoriul palestinian, şi Israel.

Vezi și: Fâșia Gaza: Dronă militară, doborâtă de un avion de vânătoare israelian

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel