Atac cu rachete asupra unui oficial în regiunea Donețk

Eduard Pascu |
Data publicării:

Coloana unui oficial ucrainean a fost supusă unui atac cu rachete în regiunea frontului din Donețk, transmite agentia de presa Unian, anunță paginaderusia.

Conform datelor Statului Major al Operațiunii Forțelor Comune, pe 10 iulie, în marginea de sud a localității Granitnoe, un sistem de rachete antitanc a fost folosit pentru a ataca coloana uneia dintre unitățile forțelor comune.

Ca urmare a bombardamentului, un soldat a fost ucis, altul a fost rănit. După cum relatează mai multe cotidiane, camionul militar însoțea coloana guvernatorului regiunii Donețk, Pavel Kirilenko, care se afla în vizită pe linia frontului.

În legătură cu bombardarea coloanei, președintele ucrainean Vladimir Zelenski a ordonat șefului Statului Major General, comandantul forțelor armate, Ruslan Homciak, să intensifice activitatea Forțelor Armate pentru a lichida grupurile diversioniste.

Serviciul de presă al șefului statului a mai informat că, în urma bombardamentului, „mașina președintelui administrației regionale de stat din Donețk, care era în apropiere, nu a fost atinsă”.

Ministerul de Externe nu exclude faptul că, după bombardarea coloanei guvenratorului din Donețk, în urma căreia un soldat a fost ucis, Rusia va continua provocările în Donbas.

Adjunctul ministrului de externe Egor Bojok a scris în acest sens pe Twitter că: „Aceasta este maniera în care Kremlinul dorește încetarea focului în Ucraina și încearcă să îndeplinească acordurile de la Minsk”.

Vezi și: Zelenski vrea soluţionarea conflictului din estul Ucrainei, dar Rusia ezită

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel