Atac cu rachete asupra Sevastopolului. Incendiu la o facilitate militară navală: Un submarin și o navă de desant - posibil afectate de explozii

Ionel Copcea |
Data actualizării: | Data publicării:

Guvernatorul orașului federal Sevastopol, Mihail Razvozhaev, a anunțat, pe 13.09.2023, pe canalul său de Telegram, că, în cursul nopții de miercuri, un obiectiv non-civil din localitate a luat foc, cel mai probabil după un atac cu rachete.

,,Cu aproximativ 20 de minute în urmă, inamicii noștri au atacat Sevastopolul. Apărarea antiaeriană a funcționat. În zona Kilen-Balka, acum are loc un incendiu la o facilitate non-civilă. Conform informațiilor preliminare, incendiul a avut loc din cauza unui atac cu rachete”, a scris Razvozhaev pe rețeaua de socializare.

Guvernatorul a menționat că toate serviciile speciale necesare lucrează la fața locului. Incendiului i s-a atribuit nivelul patru de complexitate. “Situația aerului continuă să fie monitorizată. Toate serviciile operaționale sunt în standby”, a spus Razvozhaev.

După cum a relatat un corespondent al agenției de presă Tass, mai multe explozii au fost înregistrate în oraș în jurul orei 03:00 (ora locală). “Mai multe obiecte au fost doborâte în zona de coastă și au fost semnalate aproximativ 10 explozii”, a precizat corespondentul agenției.

Revenind cu o declarație ulterioară, Mihail Razvozhaev a adăugat că, în urma atacului cu rachete, 24 de persoane au fost rănite, iar patru dintre victime se află într-o stare moderată.

Guvernatorul a menționat că se află pe platforma sudică a Servmorzavod, unde a izbucnit un incendiu ca urmare a atacului Forțelor Armate ale Ucrainei.

,,Toate serviciile operative lucrează la fața locului. Nu există niciun pericol pentru obiectivele civile din oraș”, a concluzionat Razvozhaev.

Comentariul autorului: Deși autoritățile ruse au interzis acest lucru, pe rețelele de socializare au fost postate mai multe imagini și relatări din Sevastopol, care surprind amploarea atacului executat de militarii ucraineni în cursul nopții.

Din relatările martorilor oculari, rezultă faptul că incendiul s-a produs la Întreprinderea 13 de reparații navale din Sevastopol. Postările de pe X și Telegram vorbesc despre avarierea unui submarin din clasa Improved Kilo și a unei nave de desant din clasa Ropucha, Proiect 775, aflate în docul obiectivului.

În ceea ce privește rachetele cu care a fost executat atacul ucrainean, deocamdată nu se cunosc detalii exacte. Supozițiile arată că ar putea fi vorba despre rachete ucrainene de tip Neptun sau rachete de croazieră occidentale Storm Shadow ori SCALP-EG. 

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate

Get it on App Store Get it on Google Play

Citite săptămâna aceasta

DC Media Group Audience

Parteneri






CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel