Atac armat în Canada. Cel puțin zece morți

Eduard Pascu |
Data actualizării: | Data publicării:

Cel puțin 10 persoane din provincia Canadei, Nova Scotia, au fost ucise de un bărbat îmbrăcat ca ofițer al Royal Canadian Mounted Police (RCMP), a anunțat poliția, transmite agenția Anadolu.

Unul dintre morți este membru al Royal Canadian Mounted Police și un alt ofițer a fost rănit. Suspectul a fost împușcat mortal de poliție. Nu au fost oferite detalii despre victime, dar crimele au avut loc, se pare, în diferite locații din provincie.

Atacul a început chiar înainte de miezul nopții de sâmbătă și a continuat duminică. Suspectul, Gabriel Wortman, de 51 de ani, îmbrăcat ca un ofițer al Royal Canadian Mounted Police și conducând o mașină ce se asemăna cu un vehicul al RCMP, a început să se deplaseze prin provincie.

Atacul a început în micul sat din Portapique, Nova Scotia, o comunitate de aproximativ 300 de locuitori în care locuia și suspectul. Poliția a confirmat că există cel puțin 10 victime, dar nu toate locurile crimei au fost cercetate.

 

Șoc și groază

 

Guvernatorul provinciei Nova Scotia, Stephen McNeil, a anunțat crimele duminică într-o conferință de presă. „Nu mi-am imaginat niciodată când m-am dus la culcare aseară că mă voi trezi cu astfel de vești îngrozitoare din Nova Scotia", a spus el. „Acesta este unul dintre actele de violență cele mai lipsite de sens din istoria provinciei noastre", a adăugat el. În cadrul unei conferințe de presă pe tema coronavirusului, premierul Justin Trudeau a abordat și el acest subiect. "Sunt alături de toți cei afectați de această situație teribilă", a spus el.

Aparent, suspectul a dat foc la cel puțin două vehicule ale RCMP și unele locuințe, însă poliția nu a comentat despre acest aspect. Iniția Poliția a spus că suspectul a fost capturat, dar mai târziu a spus că a fost ucis într-o benzinărie.

„Astăzi este o zi devastatoare pentru Noua Scoție, și va rămâne în mintea multora în anii care vor urma", a declarat Lee Berman, ofițer RCMP. Nu se știe încă clar câte persoane au fost ucise, deoarece poliția încă investighează. Numele victimelor nu au fost date publicității.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel