Atac armat în Canada. Cel puțin zece morți

Eduard Pascu / 20 apr 2020 / 08:59

Cel puțin 10 persoane din provincia Canadei, Nova Scotia, au fost ucise de un bărbat îmbrăcat ca ofițer al Royal Canadian Mounted Police (RCMP), a anunțat poliția, transmite agenția Anadolu.

Unul dintre morți este membru al Royal Canadian Mounted Police și un alt ofițer a fost rănit. Suspectul a fost împușcat mortal de poliție. Nu au fost oferite detalii despre victime, dar crimele au avut loc, se pare, în diferite locații din provincie.

Atacul a început chiar înainte de miezul nopții de sâmbătă și a continuat duminică. Suspectul, Gabriel Wortman, de 51 de ani, îmbrăcat ca un ofițer al Royal Canadian Mounted Police și conducând o mașină ce se asemăna cu un vehicul al RCMP, a început să se deplaseze prin provincie.

Atacul a început în micul sat din Portapique, Nova Scotia, o comunitate de aproximativ 300 de locuitori în care locuia și suspectul. Poliția a confirmat că există cel puțin 10 victime, dar nu toate locurile crimei au fost cercetate.

 

Șoc și groază

 

Guvernatorul provinciei Nova Scotia, Stephen McNeil, a anunțat crimele duminică într-o conferință de presă. „Nu mi-am imaginat niciodată când m-am dus la culcare aseară că mă voi trezi cu astfel de vești îngrozitoare din Nova Scotia", a spus el. „Acesta este unul dintre actele de violență cele mai lipsite de sens din istoria provinciei noastre", a adăugat el. În cadrul unei conferințe de presă pe tema coronavirusului, premierul Justin Trudeau a abordat și el acest subiect. "Sunt alături de toți cei afectați de această situație teribilă", a spus el.

Aparent, suspectul a dat foc la cel puțin două vehicule ale RCMP și unele locuințe, însă poliția nu a comentat despre acest aspect. Iniția Poliția a spus că suspectul a fost capturat, dar mai târziu a spus că a fost ucis într-o benzinărie.

„Astăzi este o zi devastatoare pentru Noua Scoție, și va rămâne în mintea multora în anii care vor urma", a declarat Lee Berman, ofițer RCMP. Nu se știe încă clar câte persoane au fost ucise, deoarece poliția încă investighează. Numele victimelor nu au fost date publicității.

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy