Atac al separatiștilor pro-ruși cu un lansator de grenade asupra trupelor în zona Krasnohorivka

Eduard Pascu / 07 sep 2020 / 08:30
Separatiști, Ucraina
Separatiști, Ucraina

Separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei au încălcat duminică un armistiţiu cu forţele guvernamentale, omorând un soldat şi rănind un altul, a anunţat armata ucraineană, relatează Reuters.

Forţele rebele au deschis focul cu un lansator de grenade asupra trupelor în zona Krasnohorivka, în regiunea Doneţk, şi cu arme mici lângă satul Prychepylivka, în zona Luhansk, potrivit unui comunicat al armatei. Oficiali ai rebelilor nu au comentat deocamdată incidentul.

Armata ucraineană a declarat că atacul indică faptul că forţele pro-ruse doresc să întrerupă un acord convenit de cele două părţi şi negociatori OSCE pentru o încetare completă a focului din 27 iulie, transmite Agerpres.

Conflictul dintre trupele ucrainene şi rebelii susţinuţi de Rusia s-a soldat cu peste 13.000 de morţi din 2014. Luptele au încetat printr-un armistiţiu convenit în capitala Belarusului Minsk, în 2015, dar în ciocnirile care au loc sporadic sunt încă ucişi în mod constant civili, soldaţi ucraineni şi separatişti. 

Citește și: Situația de securitate din regiunea Mării Negre | Acord la nivel guvernamental în domeniul cooperării tehnico-militare, semnat la Bucureşti

Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2021 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy