Astronauții europeni nu vor mai folosi vehicule de lansare rusești de tip Soyuz

DefenseRomania Team |
Data publicării:

Astronauții europeni nu vor mai folosi vehicule de lansare rusești pentru a ajunge la Stația Spațială Internațională (ISS), a anunțat René Pischel, șeful Biroului de la Moscova al Agenției Spațiale Europene (ESA), în cadrul Congresul Aerospațial Eurasiatic, potrivit Uawire.org.

ESA, la fel ca NASA, intenționează să renunțe la folosirea rachetelor rusești pentru a-și trimite astronauții pe ISS. Luca Parmitano, care a zburat către ISS în iulie anul curent, ar putea fi ultimul astronaut ESA care a făcut acest lucru folosind un vehicul de lansare Soyuz.

„Din păcate, lansarea lui Luca Parmitano a fost ultima făcută cu o rachetă Soyuz. În următorii ani, astronauții noștri vor zbura în navete spațiale americane", a declarat acesta.

René Pischel a subliniat că acest asapect se datorează faptului că astronauții europeni zboară luând din cota americanilor. Cu toate acestea, oficialul european a declarat că este posibil ca astronauții europeni să poată folosi din nou vehicule de lansare rusești, dacă SUA și Rusia vor stabili „zboruri care se intersectează".

În momentul de faţă, echipajele ruse sunt trimise către ISS cu vehicule de lansare Soyuz-FG. Există planuri de tranziție, până în 2020, de la această rachetă, care utilizează un sistem de control analogic învechit, la racheta Soyuz 2.1A modificată, care este echipată cu un sistem digital de orientare.

Luca Parmitano de la ESA, cosmonautul rus Aleksandr Skvortsov și Andrew Morgan, de la NASA, au fost trimiși pe ISS cu o rachetă Soyuz MS-13 lansată de la Cosmodromul Baikonur pe 20 iunie anul curent.

Rusia are monopolul lansării astronauților străini către ISS din anul 2011, când SUA au retras programul Shuttle Space. Deja de opt ani, toți astronauții au fost trimiși către ISS folosind rachete Soyuz produse de Rusia.

Doi concurenți ai vehiculului de lansare rusesc ar putea apărea în lunile următoare, astronauții profesioniști și turiștii spațiali urmând a fi transportați la ISS de companii private. Vehicule alternative de lansare sunt dezvoltate de Space Boeing și SpaceX, compania lui Elon Musk.

DefenseRomania App

Fii primul care află cele mai importante știri din domeniu cu aplicația DefenseRomania. Downloadează aplicația DefenseRomania de pe telefonul tău Android (Magazin Play) sau iOS (App Store) și ești la un click distanță de noi în permanență

Get it on App Store
Get it on Google Play

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DefenseRomania și pe Google News


Articole Recomandate


CONTACT | POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE | POLITICA COOKIES |

Copyright 2024 - Toate drepturile rezervate.
cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel